Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> netwerk Apparatuur >> Content
Wat betekent UTP Mean in Cat5E
UTP staat voor Unshielded Twisted Pair kabel . Het is de meest geïmplementeerde type kabel in lokale netwerken . De Electronic Industries Alliance produceert specificaties definiëren categorieën UTP-kabel . Deze gaan door de namen " Cat - 1 , " " Cat - 2 , " en zo verder, tot zover Cat - 7 . Hoewel de nieuwe implementaties voor snellere netwerken alleen met Cat - 6 -kabel kan worden bereikt , de meerderheid van de netwerken in het bestaan ​​vandaag de dag gebruik Cat - 5 UTP kabel , en zijn variant " Cat-5e " (enhanced ) . Ethernet-kabel

Ethernet
is de meest geïmplementeerde set van normen voor de fysische eigenschappen van de netwerken , zoals kabel en connector types . De Ethernet-standaarden specificeren prestatiedoelstellingen voor categorieën van netwerk en bevelen een aantal soorten kabel. Unshielded Twisted Pair is de meest gebruikte van de Ethernet aanbevolen soorten kabel , omdat deze het goedkoopst is . UTP is zo nauw verbonden met Ethernet -netwerken , dat het vaak wordt aangeduid als " Ethernet-kabel . "
Unshielded Twisted Pair

Binnen de kunststof mantel van de kabel , UTP bevat acht draden . Elk bestaat uit gestrande koper die in zijn eigen plastic kleurgecodeerde bekleding . De kleurcodering helpt netwerktechnici bedraden de connectoren aan de uiteinden van de kabels . De acht draden zijn gegroepeerd in vier paren . De twee draden van elk paar vertegenwoordigen de negatieve en positieve pad van een compleet circuit . De twee paren om elkaar heen gewonden voor de lengte van de kabel . Dit is waar de " twisted pair " deel van de naam is ontstaan ​​.
Afscherming

Andere soorten
kabel , zoals Shielded Twisted Pair of coaxiale kabel , bevatten een folie of gevlochten /geweven metalen coating onder de kunststof mantel van de kabel . Dit is het schild . Het schild blokkeert milieu- magnetische interferentie van het opstappen van de draden in de kabel . UTP geen afscherming door de elektromagnetische effect van de configuratie nodig . Wanneer een lading passeert langs een draad , het creëert een magnetisch veld rond die draad . Environmental ruis combineert met het magnetisch veld rond zowel de positieve draad of de negatieve draad in elk paar , volgens de polariteit . Verdraaien van de positieve en negatieve draden van een circuit bij elkaar brengt de twee magnetische velden in nauw contact , zodat ze elkaar opheffen , samen met de geabsorbeerde magnetische interferentie .
Cat-5e

de Electronic Industries Alliance inschaling van UTP-kabel met een frequentie van wikkeling voor de paren in de kabel . Paren wond strakker hebben een grotere bescherming tegen interferentie , zodat ze gegevens verder kunnen dragen . Elke hogere categorie getal geeft een hoger kronkelende tarief. De paren in de kabel zijn gewikkeld in een ander tempo om cross - interferentie te voorkomen .

Previous: Next:
  netwerk Apparatuur
·Kenmerken van de Netgear DG834…
·Wat zijn Gigabit -poorten ? 
·Hoe je het uitgangsvermogen va…
·Problemen met een ASUS RT - N1…
·Hoe te Bump Up FIOS Speed ​​
·Linux Compatibel Wireless PCI …
·Definieer NIC Card 
·Hoe te Captiveworks gebruiken 
·Hoe kan ik een netwerkadapter …
  Related Articles
Hoe maak je een iPad , dat maakt geen ve…
Wat is een jailbroken iPad ? 
Waarom wordt mijn iPad Say Niet opladen …
Heeft de iPad werken met Clearwire ? 
Heeft de iPad hebben Woord ? 
Heeft iPad vereist AT & T Service? 
Waarom wordt mijn iPad Houd verliezen va…
Heeft de iPad werken op Windows ? 
Heeft een iPad synchroniseren met een iM…
  Hardware Articles
·Hoe je Media Transfer Via een Electric W…
·Hoe te Corrupt & Bad Sectors Fix 
·Wat is het echte verschil tussen TI 83 &…
·Hoe kopieer ik Windows XP van mijn compu…
·Hoe te identificeren een Asus grafische …
·Dell Intel Pentium T4200 Specs 
·Hoe maak je een computer CPU monteren 
·Kan een microSD flash geheugenkaart gefo…
·Problemen met de Apple MacBook Keyboard …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com