Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Muizen en toetsenborden >> Content
Wat is een Laser Mouse ?
Een van de grootste doorbraken in de computertechnologie die we nauwelijks denken aan deze dagen is de muis . Oorspronkelijk , alles gedaan met computers werd gedaan met toetsaanslagen , maar dat veranderde allemaal toen de muis in gebruik genomen , met name de Apple Macintosh -computer in 1984 . Vandaag de dag , de muis of de tegenhangers , zoals de trackball en touchpad , zijn een onderdeel van bijna elk computersysteem beschikbaar . Geschiedenis

De muis werd uitgevonden door een man genaamd Doug Engelbart in de vroege jaren 1960 . Hij patenteerde het in 1970 . Het origineel was een houten unit met metalen wielen . Deze fundamentele eenheid was het model voor de meeste muizen in zowel high-end zakelijke en technologische toepassingen , alsmede de personal computer thuis voor veel van de geschiedenis van computers .
Effecten

het probleem met een mechanische muis is dat het de neiging op te halen vuil en stof bij elke worp van de rubber of plastic bal die hij rijdt op . Dit bouwt op de bal en de interactie wielen , waardoor de muis harder en moeilijker te gebruiken totdat het wordt gereinigd . Wanneer een mechanische muis vuil is , het tracks slecht en het kost veel meer de hand manoeuvres om het te laten werken .
Functie

Voer de optische muis . De eerste populaire muis die niet over een tracking bal gebruikt een light - emitting diode (LED ) om beweging te voelen over de muismat of harde ondergrond waarop het werd gebruikt . Een vroege type LED muis werd muismat specifieke , wat betekent dat het werkte door het aan specifieke gebieden van de mousepad dat het verteld om bepaalde functies uit te voeren bewegen . De andere soort , die veel populairder werd , had een ingebouwd systeem dat gebruikers in staat stelde om het te richten op wat ze wilden doen , ongeacht de positie op de mousepad . De veelbetekenende teken van deze muis is de kleur diode , meestal rood of blauw , die kan worden gezien als het beweegt of wordt opgetild .
Belang

De laser muis was daarna vervangt de LED diode met een infrarood en zichtbaar voor het blote oog laserstraal . De laser muis was veel nauwkeuriger dan de optische of mechanische muis . Dit betekent dat de muis is veel beter inspelen op de subtiele bewegingen en tracks meer precies .
Potentieel

De lasermuis is dan in de meeste toepassingen genomen , omdat het juist is , makkelijker te sturen en nooit " smurrie ups " met vuil en stof . Het enige bewegende deel is de muis zelf .

Previous: Next:
  Muizen en toetsenborden
·Hoe je het toetsenbord vervang…
·Wat is Scroll Lock ? 
·Hoe te Batterijen wijzigen in …
·Hoe kan ik mijn Up & Down Arro…
·Hoe kan ik een Stuck Key Fix o…
·Hoe kan ik controleren of het …
·Hoe te Touchpad uitschakelen o…
·Hoe maak je een Gebruik Koreaa…
·Hoe kan ik een Dell USB Multim…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe maak je hotswap een laptop 
·Hoe een HP Pavilion ZE Demonteer 
·Hoe Hyperthreading uitschakelen in het B…
·Hoe je de harde schijf upgraden in een X…
·Hoe een Compact Flash- schijf herstellen…
·Hoe maak je een eSATA Drive 
·Wat zijn opslagapparaten gebruikt voor ?…
·Hoe vind ik mijn draadloos Type 
·Wat is een NetGear WG111 ? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com