Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> laptops >> Content
Definitie van Geheugen SODIMM voor een laptop
Computer geheugen komt in veel verschillende vormen , waarbij elke vorm ofwel het hebben van een technologische voorsprong ten opzichte van eerdere vormen of worden ontworpen voor een ander type computer . Aangezien laptops vereisen onderdelen zijn zo klein mogelijk , zij over het algemeen gebruiken Small Outline Dual Inline Memory Modules , of SODIMM . Wat is RAM ?

SODIMM
, zoals alle geheugenmodules , zijn vormen van Random Access Memory of RAM . Omdat het duurt computers geruime tijd toegang tot informatie over lange - termijn opslag apparaten , zoals harde schijven , RAM-modules bieden een tijdelijke plaats voor de computer om snel opslaan en delen van informatie . Zodra de stroom stopt stromen naar een RAM-chip , zoals wanneer u de computer uitschakelt , de chips verliezen al hun opgeslagen informatie en zijn effectief leeg als u de stroom van het systeem back -up .
Over DIMM's < br >

dual inline memory modules
, of DIMM's , werden ontwikkeld om een ​​aantal van de nadelen van de Single Inline Memory Modules , of SIMM , die was gebruikt bij veel pc's beginnen in de jaren 1980 te overwinnen . Unlike SIMM , DIMM's hadden niet - redundante componenten aan beide zijden van de printplaat en gebruikt een 64 - bit bus . De 64 - bit bus overeen met de bus van de Pentium processoren , zodat DIMM worden geïnstalleerd met een tegelijk , in tegenstelling SIMM die had paren worden geïnstalleerd . Hoewel bepaalde soorten niet- vluchtig geheugen begint te populair geworden , DIMM's zijn nog steeds de dominante geheugenmodule in pc's en geheugenmodule vooruitgang , zoals SDR , DDR , DDR2 en DDR3 allemaal nog steeds gebruik maken van de DIMM- vormfactor .

DIMM en SODIMM

SODIMM
, zoals de naam al zegt , zijn gewoon DIMM's met een kleine schets . Zoals laptops kleiner en kleiner werd , waren de fabrikanten op zoek naar de ruimte waar ze konden redden . De 133 - millimeter - lange DIMM's kunnen prima zijn in desktop computers , maar ze geliquideerd zijn veel te groot voor mobiele apparaten . Om het probleem op te lossen , werden SODIMM ontwikkeld . Deze kleinere chips verricht dezelfde functie als een DIMM , maar 67,6 mm breed , werd de helft van de ruimte . SODIMM chips zijn te vinden in vele laptops , maar ook in andere apparaten die kleine vormfactoren , zoals printers en netwerk hubs hebben . SODIMM werden gevonden om smartphones en tablets , maar de meeste nieuwere mobiele apparaten zijn overgestapt naar niet - vluchtig geheugen .
SODIMM Kenmerken

Terwijl elk SODIMM chips kunnen op elkaar lijken , met RAM chips langs beide zijden van de chip en de metalen contacten op de bodem , niet alle DIMM chips zijn uitwisselbaar . Als het geheugen technologische vooruitgang , in plaats van het veranderen van de totale omvang van de chip , de nieuwere chips gewoon bewegen een klein gat in de bodem van het bord . Deze kloof past in een inkeping op de chip -slot , zodat alleen het juiste type SODIMM kan worden geïnstalleerd in de sleuf .

Previous: Next:
  laptops
·Hoe een HP Pavilion dv6000 sch…
·De basis voor het kopen van ee…
·Wat maakt een laptop kan strea…
·Hoe kan ik een Sony Vaio Demon…
·Dell Latitude D600 Kenmerken 
·Zijn laptops veilig voor Onlin…
·Hoe de schermgrootte van een D…
·Hoe kan ik een laptop scherm R…
·Hoe kan ik een Dell laptop Lat…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoeveel geheugen Mocht U krijgt op een i…
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe te verbinden de draadloze kaart op e…
·Op een Kindle voor een pc , kunt u verbi…
·Hoe maak je een USB 2.0 Gebruik voor Ide…
·Hoe de Epson 1280 Ink Overloop Counter R…
·Hoe maak je verbinding OBD-II bij PC 
·Een externe harde schijf biedt verschill…
·Hoe je ASUS Flash BIN -bestanden uitpakk…
·Basis Elementen van een processor 
·Hoe te Gooi Computer Dat heeft Beschermd…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com