Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Printers >> Content
Wat is een Plotter
? Een plotter is een grafische printer die lijntekeningen van grafieken , diagrammen en afbeeldingen met een of meer geautomatiseerde pennen maakt . Met behulp van vector grafische bestanden of computer opdrachten , plotters trekken point-to - point -lijnen met een extreem hoge resolutie . Multicolor plotters gebruiken pennen van verschillende kleuren . Inkjet-en laserprinters hebben over het algemeen vervangen penplotters . Moderne grootformaat printers zonder pennen zijn echter soms ten onrechte aangeduid als plotters . Geschiedenis

De FL Mosley Company in Pasadena , Californië , maakte XY grafische recorders bij Hewlett Packard kocht het bedrijf in 1958 . Het werd al snel de verdeling van HP die vervaardigd penplotters . 1959 zag de introductie van de CalComp Model 565 , de eerste trommel penplotter . Het had een pen en kon verwerken media tot 11 centimeter breed .

In de jaren 1970 , HP en Tektronix ontwikkeld en verkocht desk - sized flatbed penplotters . In 1981 , HP ging de grootformaat pen - plotter markt met de HP 7580 . Deze plotter , met bewegende papier , was twee keer zo snel als de vorige producten .

Sommige vroege penplotters waren offline apparaten ontvangen van gegevens van magneetbanden en niet via directe aansluiting op een computer . Wanneer het papier - bewegende penplotters vervangen flatbed -technologie , plotters werd kleiner en goedkoper . Penplotters overbodig geworden in de vroege jaren 1990 wanneer gebruikers verhuisde naar inkjettechnologie .
Voordelen

De kleur vermogen en hoge resolutie van penplotters maakte ze de kleur uitvoerapparaat van keuze tot in de late jaren 1980 . Output van grafische printers over het algemeen had slechts resoluties tussen 72 en 100 dots per inch . De vroegste penplotters kon echter resoluties van 1.000 dpi produceren .

Pen plotters
waren de eerste computer output apparaten die graphics en full - size bouwkundige en technische tekeningen kon drukken . Met behulp van pennen van verschillende kleuren , op voorwaarde dat ze afdrukken in kleur voor vele jaren tot kleuren inkjet printers geworden alomtegenwoordig . Bij gebrek aan betere alternatieven , werden grootformaat penplotters soms gebruikt om extra grote posters af te drukken . Een populaire maat is 36 bij 56 centimeter .
Beperkingen

Pen plotters
waren traag . Het gebruik van pennen beperkt hun snelheid . Opraken van inkt met een vroege penplotter was bijzonder lastig . Als men pen liep uit inkt , het perceel moest worden overgedaan . Sommige percelen duurde 45 minuten of zelfs langer in beslag .

Hoewel het nuttig zijn om te kunnen printen in kleur was , kon begin penplotters alleen geschikt acht kleuren in een keer. Om meer kleuren te gebruiken , operators veranderd pennen tijdens het plotten . Penplotters kon lijnen en vectoren te tekenen , maar kon geen raster of fotografische beelden te plotten .
Soorten

Een flatbed pen plotter heeft een bewegende arm met een pen . De arm beweegt de pen op en neer over papier op een vlakke tekenvlak . De tekening oppervlak ( bed ) maat bepaalt de maximale grootte beschikbaar voor penplotter uitgang .

Een roller type penplotter beweegt het papier verticaal door de plotter als het beweegt pen van links naar rechts .

een drum type pen plotter gebruikt pin feeds om het papier wikkelen rond een trommel . De beweging van het papier heen en weer produceert het perceel in een richting . Pennen bewegen over het papier maken een as in de tweede richting .
Gebruikt

Pen plotters
ondersteunde computer - aided technische toepassingen , zoals computer - aided design en productie voor architecturale plannen en technische diagrammen . Ze hadden het voordeel van een hoge resolutie en de beschikbaarheid van zeer grote papierformaten . In hun vroege jaren , penplotters produceerde ook zakelijke grafieken . Tot 1987 , penplotters waren de enige kosten - effectieve manier van afdrukken van gegevens van computers in kleur . Inkjet-en laserprinters hebben penplotters achterhaald .
New Technology

De machines die penplotters vervangen , meer correct genoemd printers in plaats van plotters , zijn elektrostatische . Vloeibare toner modellen maken gebruik van positief geladen toner . Bij het passeren van een lijn van elektroden , raakt het papier negatief geladen en trekt de toner . Sommige modellen printen in kleur , en het papier voor grootformaat modellen kunnen worden 6 meter breed . De nieuwste modellen zijn grootformaat laser printers die licht te concentreren op een geladen drum met lasers of licht emitterende diodes .

Previous: Next:
  computer Printers
·Hoe controleert de inktpatroon…
·Hoe te kleine foto's afdrukken…
·Hoe te Refill een Epson T019 
·Hoe te tonercartridges Rebuild…
·Hoe je HP Printing Mogelijkhed…
·Hoe het opzetten van een HP La…
·Hoe maak je een HP P2015 Reset…
·Hoe te Okidata Toner cartridge…
·Hoe kan ik een printer Via Lin…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe maak je een HP Mouse Pointer Problem…
·Hoe te Corrupt Lexar geheugenkaarten Fix…
·Hoe kan ik een HP 2200D Printer Probleme…
·Kunt u gebruik maken van een externe mon…
·Hoe SQL 205 Express aanleg Verwijder 
·Hoe om programma's Voeg in van 2 harde s…
·Hoe maak je een USB-poort converteren na…
·Hoe te Overclock een Radeon HD 3870 
·Hoe je iPad Toepassingen Creëren 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com