Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> computer Randapparatuur >> Content
Wat doet een PCI- Express 1X doen?
Als computer -technologie vorderde , de behoefte aan snellere communicatie tussen de processor van de computer en de bijbehorende randapparatuur groeide sneller dan de bestaande technologie bij kon houden . Uiteindelijk werden de PCI , PCI - X en AGP -aansluiting card normen vervangen door PCI Express , vaak geschreven als PCIe . PCIe komt in een aantal verschillende typen , aangeduid als 1X , 2X en 16X , die weergeven hoe krachtiger de specifieke type is . De Uitbreidingsbus

Simpel gezegd , de uitbreiding bus is de laan die gegevens neemt bij een perifere component , zoals een videokaart , geluidskaart of zelfs een geïntegreerde component , moet communiceren met de processor . De meer geavanceerde de busarchitectuur de snellere en meer efficiënte wijze gegevens kunnen worden overgedragen , zodat het totale systeem veel beter presteren . Peripheral Component Interconnect , of PCI , was een van de eerste lokale bus platforms om ruime toepassing te krijgen. Na verloop van tijd , kan de PCI-bus niet omgaan met de extra gegevens die nieuwere randapparatuur nodig . De AGP- standaard is gemaakt om grafische gegevens te verplaatsen uit de bus , maar uiteindelijk ook was dit niet genoeg .
PCI Express

De PCI Special Interest Group , of PCI- SIG , is een verzameling van technologiebedrijven die samenkwamen om te bepalen hoe de PCI- standaard zou vorderen . In 2004 , de PCI- SIG geïntroduceerd PCI Express , die werd ontworpen om over te nemen voor PCI , PCI -X ( dat is een overgeklokte versie van PCI ) en AGP . PCI Express behandelt gegevens in een heel andere manier dan oudere lokale bus-architectuur , waardoor het krachtiger dan conventionele PCI zijn zelfs op basisniveau van de nieuwe technologie , en ook naar boven te schalen naar veel meer data -intensieve belastingen en geavanceerde randapparatuur verwerken . Wanneer de verbinding eerst wordt vastgesteld tijdens het opstarten , de perifere en de processor , of PCIe switch op bepaalde systeem , onderhandelen over de verbinding , synchroniseren hun referentie- klokken en bepalen hoeveel rijstroken zal worden gebruikt voor de verbinding .

PCI Express Lanes

Elke PCIe-kaart of connector wordt een aantal na, hetzij 1X , 2X , 4X , 8X , 16X of 32X toegewezen . Deze nummers komen overeen met het aantal banen beschikbaar voor de verbinding om data te verzenden . PCIe 1X gebruikt slechts een rijstrook , en is dus slechts iets sneller dan een conventionele PCI-bus . Echter , PCIe verbindingen die 32 rijstroken te gebruiken om informatie te verzenden zijn aanzienlijk sneller dan de oudere technologieën . De manier waarop PCIe is ontworpen , kan een kaart past in elke connector van de grootte of kleiner . Op deze manier kan een 1X -kaart nog steeds fit en werken in een 16x sleuf . Bovendien kunnen sommige slots groter is dan de huidige technologie de bus gebruikt , dus 16X slot draait op een 1X bus kunnen passen en gebruik 16X kaart zal , zij het slechts 1X snelheden .
< Br > voordelen van PCIe

Afgezien van de extra rijstroken van communicatie , PCIe heeft een paar andere voordelen ten opzichte van conventionele PCI . Eerst PCIe gebruikt bi- lanes zodat gegevens kunnen overdragen van en naar de perifere tegelijk . PCIe is een point - to- point technologie , waardoor de gehele bus beschikbaar is voor elk van de twee eindpunten van de verbinding , het verwijderen van de delen van problemen die eerder bustechnieken geplaagd . Ten slotte wordt PCIe ontworpen om boven schaal . De tweede versie van PCIe effectief verdubbeld de snelheid van de eerste versie , en PCIe 3.0 weer verdubbelde de snelheid van de technologie . Dit alles werd gedaan, terwijl nog het toestaan ​​van oudere kaarten om te passen en te werken aan nieuwere aansluitingen , zij het op oudere snelheden .

Previous: Next:
  computer Randapparatuur
·Hoe om te controleren een DVD …
·Hoe maak je verbinding een vid…
·PCI Data Transfer Speed ​​
·Hoe je Magic Jack installeren …
·Hoe maak je een Bluetooth op e…
·Hoe maak je een microfoon op d…
·Zal Home Theater Satellite Spe…
·Hoe maak je een LifeView tv-tu…
·Computer Port Problemen 
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Specs voor de 7978 B9U 
·Hoe kan ik een webcam gebruiken met een …
·Kenmerken van de iPad 
·Hoe te Meer informatie over Dell Desktop…
·Hoe controleer ik het moederbord in een …
·Hoe kan ik Demonteer een Aspire 3610 lap…
·Hoe kan ik kopen Refurbished technologie…
·Hoe een TXT -bestand op de Root Menu van…
·Specificaties voor een HP Pavilion DV400…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com