Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Gemeenschappelijke Storage Devices op de computer
Computers een grote opslagapparaten , afhankelijk van het type computer , de draagbaarheid van het apparaat , de opslagcapaciteit en het apparaat technologie . Welke apparaten u gebruikt hangt af van de compatibiliteit van uw computer en uw opslagbehoeften . Enkele voorbeelden van computer opslagapparaten zijn interne en externe harde schijven , USB-sticks , cd - roms en dvd's . Floppy Disk
De laatste incarnatie van de diskette was 3,5 centimeter en meestal gehouden 1.44 megabyte .

Diskettes waren de meest voorkomende vorm van opslag in het begin van computergebruik . Terwijl sommige oudere computers nog steeds gebruik maken van een diskettestation , de meeste nieuwe computers ze niet aanbieden als een optie en daarom zijn diskettes uitfaseren als een vorm van opslagmedia .
CD , DVD en Blu - ray disc
Optische media begonnen met cd's , dan verplaatst naar dvd's en de nieuwste technologie is Blu - ray .

Oorspronkelijk , cd - rom's waren gewoon dat --- Read - Only Media ( ROM ) . Je kan data op een cd te branden keer en dan alleen lezen van het. Nu CD's , DVD's en Blu-ray discs zijn volledig herschrijfbaar , wat betekent dat u kunt gegevens toevoegen en verwijderen , zolang u een cd - rw , dvd - rw of BD - RE optische drive . CDs bezit een relatief kleine hoeveelheid gegevens , meestal ongeveer 700 à 800 megabytes . DVD's , echter , kan tot 8,5 gigabyte en Blu - ray discs kan maximaal 50 gigabyte .
Secure Digital ( SD)-kaart
SD-kaarten zijn vaak gebruikt in camera's en mobiele telefoons .

SD-kaarten zijn een vorm van flash- opslaggeheugen meestal gebruikt in camera's , telefoons , PDA's en andere small form - factor -apparaten . Echter , veel computers hebben ook media- kaartlezers die SD-kaarten accepteert als opslagapparaten . Een standaard SD -kaart kan maximaal 4 gigabyte , kan een SDHC -kaart maximaal 32 gigabyte en als - nog niet eerder uitgebrachte versie ( vanaf 2010 ) , zal de SDXC -kaart theoretisch houden tot twee terabytes aan gegevens .

USB Flash Drive
USB-sticks zijn klein en draagbare opslag oplossingen .

USB flash drives maken gebruik van een solid state drive -technologie ( geen bewegende delen ) die zowel klein in vorm en compatibel met elke computer die een USB-poort heeft . Ze worden vaak genoemd " jump -drives " omdat ze zo draagbaar dat ze snel kunnen " springen " van de ene computer naar de andere , of " thumb drives " omdat ze ongeveer de grootte van een duim . Met ingang van oktober 2010 , kan USB flash drives aan maximaal 256 gigabyte aan gegevens .
Hard Disk Drive

Harde schijven
zijn de meest populaire vorm van elektronische opslag apparaat en kan zowel intern worden geïnstalleerd in de computer of extern aangesloten met behulp van een interface kabel . Harde schijven maken gebruik van een reeks vaste schotels die rotatie op een gemotoriseerde as en magnetisch data wordt gelezen door een aantal koppen die bovenstaande schotels drijven . Harde schijf -technologie biedt het hoogste bedrag van de gegevensopslag --- maximaal 3 terabyte aan data .
Solid State Drive

Solid state drives
gebruiken dezelfde flashgeheugen technologie zoals USB flash drives , maar meestal werken als een interne harde schijf . Ze bieden veel hogere capaciteit dan een USB flash drive ( hoewel lager dan harde schijven ) , en snellere lees /schrijf tijden en lagere latency dan andere technologieën voor de opslag apparaat . Deze technologie is de nieuwste en hoogste prestaties computer opslagmedium beschikbaar is en als zodanig is het duurste . Met ingang van oktober 2010 , de hoogste capaciteit solid state drive kun je meestal vinden voor de verkoop is 512 gigabyte aan data-opslag .

Previous: Next:
  Computer Drives
·De beste Machines voor Aircrac…
·Is het beste om digitale Pics …
·Hoe kan ik een Hot pluggable s…
·Het vergelijken van MMC en SD 
·Instructies om mijn harde schi…
·Toshiba Satellite A135 - S4527…
·Wat is een D - Sub- Hookup 
·Hoe maak je een computer de ha…
·Hoe maak je dubbele harde schi…
  Related Articles
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Kunt u de grootte van de Opslag in een i…
Hoe te Storage Voeg toe aan de iPad 
Top 10 Touch Screen Apparaten 
Hoe maak je een geluidskaart In Vista op…
Hoe maak je een Storage Server Build 
Hoe uw eigen Storage Pods Build 
Hoe maak je een Network Attached Storage…
Hoe u Windows Offline Storage Gebruik Me…
  Hardware Articles
·Hoe Memory Voeg toe aan een Compaq Compu…
·Hoe kan ik mijn map Documenten Kopiëren…
·Hoe te Bluetooth In een Toshiba NB100 
·Hoe het toetsenbord te vervangen op een …
·Hoe maak je Voeg een tweede harde schijf…
·Hoe maak je verbinding een Xbox 360 om e…
·Hoe kan ik een wachtwoord beveiligen Mij…
·Hoe kan ik een Dell Studio Laptop Webcam…
·Hoe je iPad Wallpaper wijzigen 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com