Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Drie typen Magnetic Storage
Magnetische dragers wordt gebruikt voor het opslaan van grote hoeveelheden data zoals video , tekst en afbeeldingen. Alle magnetische opslag werkt op een soortgelijke manier , vastleggen van gegevens met behulp van kleine gemagnetiseerde puntjes . Magnetische velden door kleine elektromagneten worden dan gebruikt voor het maken , lezen en wissen van deze punten . Drie soorten van magnetische opslag , ook wel magnetische geheugen , zijn banden, schijven en harde schijven . Tapes
Cassette tapes worden vaak gebruikt om niet alleen video , maar de gegevens en beelden op te slaan ook.

Tapes waren een van de eerste types van magnetische opslagmedia , met een bekleed lint gewikkeld rond twee wielen . Gemagnetiseerde dots of deeltjes zijn langs de lengte van een lange plastic strip die is voorzien van een magnetiseerbare laag , vergelijkbaar met de voor audio -en videobanden technologie .

Van dit soort magnetische opslagmedia zijn er twee keuzes , reel-to - reel of cartridge . De cartridge heeft meestal tientallen meters magneetband en wordt meestal gebruikt in personal computers. Reel-to - reel tapes hebben een paar duizend voeten gewikkeld rond spoelen . Dit type magnetische opslagmedia wordt een tapedrive wordt gebruikt mainframes . Een tape drive werkt als een bandrecorder met twee hoofden . Een kop leest de informatie , de ander schrijft . Zoals de band spoelt over het hoofd , wordt data hetzij geschreven of gelezen . Tapes zijn een goedkope vorm van magnetische opslag, maar ze zijn traag , omdat je moet ofwel terug of vooruit de band naar de plaats waar de data die nodig is gestart .
Discs
Floppy disks Aren ' t gebruikte vaak meer te zijn vervangen door cd's voor gegevensopslag.

verwisselbare media zoals diskettes overzetten kleine hoeveelheden gegevens , hetzij tussen computers of om back-up schijven . Bijna alle computers die worden gebruikt om een floppy disk drive hebben , maar ze hebben inmiddels vervangen voor het grootste deel door de cd's en dvd's . In deze schijven worden gemagnetiseerd punten aangebracht in cirkels op het oppervlak van de disc ( plastic , metaal of glas ) die magnetiseerbaar coating . Een floppy disk drive leest en schrijft naar een klein rond stuk metaal - gecoate kunststof net als een audiocassette . Magnetische schijven zijn bekleed met ijzeroxide , dat is ferromagnetisch , wat betekent dat het wordt permanent gemagnetiseerd als je bloot aan een magnetisch veld .
Harde Schijven
harde schijf van uw computer maakt gebruik van magnetische deeltjes om onmiddellijk toegankelijk gegevens op te slaan .

Harde schijven kunnen grote hoeveelheden gegevens op te slaan en worden random access apparaten , wat betekent dat je niet hoeft te zoeken door de harde schijf om de gegevens te vinden voordat het ophalen van het genoemd . Harde schijven opslaan van gegevens over draaiende metalen of glazen schijven ( platters ) . De meeste computers hebben een harde schijf ingebouwd in . Deze schijven zijn de belangrijkste opslagmedium voor de meeste computers, omdat ze bieden directe toegang tot de bestanden op hoge snelheden . Er zijn ook draagbare harde schijven , die buiten de computer en aangesloten met een USB- of een soortgelijke verbinding. Draagbare harde schijven worden gewoonlijk gebruikt om data tussen computers .

Previous: Next:
  Computer Drives
·SD Card Issues 
·Componenten van een computer h…
·Hoe USB- gegevens veilig 
·De nieuwe harde schijf niet wo…
·Hoe maak je een draadloos inte…
·Hoe de Logitech Force Feedback…
·Hoe voeg ik mijn eigen speaker…
·Hoe maak je verbinding een Fir…
·Soorten IDE Harde Schijven 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een extra Sata harde schijf V…
·Ingrediënten in Computer Ink 
·Acer 5610 Specs 
·Mijn laptop blijft niet op de 
·Verschil tussen V.90 & V.92 
·Test op Geheugenlekkage 
·Celeron 440 Vs . AMD 
·Kun je uit te printen Kindle tekst ? 
·Wat is het verschil in de Toshiba Satell…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com