Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe installeer ik twee harde schijven op een computer?
Een extra interne harde schijf toevoegen is mogelijk op de meeste desktop computers . De beperkende factoren zijn het aantal beschikbare aansluitingen op het moederbord en de beschikbare interne drive bays waarin de schijven plaatst . Er zijn twee primaire soorten harde schijf verbindingen . De oudere standaard IDE , waarin de brede platte kabel gebruikt . De nieuwere en voorkeursmethode is SATA , die een kleinere kabel is , is sneller dan IDE en is gemakkelijker te configureren . Om uw opties te bepalen , moet u uw computer te openen en te onderzoeken het moederbord om te zien welke aansluitingen beschikbaar zijn . U kunt dan beslissen tussen IDE of SATA harde schijven . Wat je nodig hebt
kruiskopschroevendraaier
SATA datakabels
IDE datakabels
SATA power connector
Molex power connector
Toon Meer Aanwijzingen
IDE drives < br >

Sluit de computer 1 , los alles verbonden is en open de computerkast . kopen van 2

Stel de jumper configuratie op de ene schijf naar " Primair /Master " en de jumper op de andere harde schijf om " Secondary /Slave . " De jumpers zijn de paren van pinnen op de achterkant van de drive . Er moet een diagram van de jumper instellingen op de harde schijf geval. Zo niet , raadpleeg dan de gebruiksaanwijzing van de schijf .

Place 3 beide schijven in een beschikbare drive bay . De exacte procedure zal enigszins variëren . Sommige computers zijn voorzien van uitneembare beugels aan het verwijderen van schijven eenvoudiger en sommige gewoon hechten aan een niet - verwijderbare beugel met schroeven maken .
4

Verbind een ongebruikte Molex netsnoer aan op de stroomaansluiting aan de achterkant van de aandrijving . Molex connectors hebben vier grote pinnen . De connector van de voeding is de vrouwelijke connector en de connector aan de achterkant van de harde schijf is de mannelijke connector . Indien nodig , kunt u een splitter kabel aansluit op een van de connectoren om een ​​extra connector toe te voegen .
5

Bevestig het uiteinde connector van de IDE- kabel aan op de harde schijf die u geconfigureerd als " Primary /Master " en de middelste connector van de kabel aan op de " secundaire /slave- aandrijving . de primaire aandrijving dient degene die het besturingssysteem dat u wilt gebruiken op de computer zal bevatten zijn.
SATA Drives
< br

Shutdown > 6 de computer en voor te bereiden door het verwijderen van alle kabels en loskoppelen van alle aangesloten apparaten . Zorg ervoor dat u het netsnoer uit het stopcontact halen en de achterkant van de computer .
7

Open geval van de computer om toegang te krijgen tot het moederbord en de drive bays .
8

Stel de jumpers op beide schijven aan de " Cable Select" instelling . Als deze jumper instelling niet aanwezig is , stellen beide drives op " Primaire /Meester . "

Plaats 9 de stations in de baaien en bevestig ze . Dit zal afhangen van hoe uw computer is opgebouwd .
10

Sluit een SATA stroomkabel aan de achterkant van elk station . Als de voeding van uw computer niet over een beschikbare SATA power connector kunt u een adapter kopen om te hechten aan een van de Molex connectors .
11

Sluit een 7 - polige SATA -kabel aan op de achterkant van elke harde schijf . Sluit het andere uiteinde van de kabels aan op een open SATA-aansluiting op het moederbord . SATA- verbindingen werken door het toewijzen van prioriteiten in de volgorde van de kabels zijn aangesloten . met andere woorden , het station dat u aansluiten op SATA connector 1 worden herkend eer de ene aangesloten op connector 2 .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een Basic Robot bo…
·Touched Fout op Toshiba 
·De beste virtuele geheugen ins…
·Hoe je twee partities aanmaken…
·Hoe maak je een nieuwe PATA ha…
·Hoe te formatteren van een NTF…
·Hoe te kopen PC Onderdelen 
·Hoe partitie C Drive in Vista 
·Hoe kan ik Haak een spreker na…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Wat is Quad Core -technologie? 
·Specifieke kenmerken van de HP 6830 US 
·Hoe kan ik Flash Titan Van een SD -kaart…
·Verschil tussen Dual Core en Core 2 Duo 
·Hoe te PCM converteren naar S /PDIF 
·Hoe te gebruiken Headphone Aansluitingen…
·Data Recovery op een Dead Hard Drive 
·Hoe te Win98 installeren op een Flash Dr…
·Hoe kan ik een laptop Inverter Test 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com