Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is een fragment op een schijf ?
Een computer schijf is een van de weinige onderdelen in een moderne computer met bewegende delen . De schijf wordt gebruikt als opslagmedium voor gegevens , instructies en gegevens over een semi - permanente basis . Hoe meer een schijf wordt gebruikt , hoe meer fragmentatie die kunnen optreden . Terwijl de moderne computers en besturingssystemen gebruiken een aantal preventieve maatregelen tegen versnippering , het kan nog steeds invloed op de prestaties van een schijf als het te ernstig . Schijven

Diskdrives
zijn een elektromechanische bewaarmethode die een combinatie van magnetische velden en bewegende delen opslaan en ophalen . De meest voorkomende vorm van een schijf is de harde schijf , die de primaire opslag methode de gegevens voor twee computers vormt . De harde schijf slaat informatie op het oppervlak van de draaiende platen , de informatie wordt gelezen en geschreven door een mechanische arm zoekbewerking rijden over het oppervlak van de schijf , vergelijkbaar met de naald van de platenspeler . Wanneer de computer nodig heeft om toegang te krijgen tot de gegevens op de schijf , moet de seek arm bewegen in positie, terwijl de schijf draait de gegevens onder de arm het hoofd .
Fragmentatie

De gegevens die is opgeslagen op een harde schijf is niet noodzakelijk sequentieel of aansluitend opgeslagen . De fysieke locatie van een blok gegevens kan men op verschillende punten op de schijf . Kleinere bestanden die meerdere keren moet worden benaderd kunnen worden verspreid over het oppervlak van de schotel van de drive. Een manier om fragmentatie optreedt is wanneer gegevens worden gewist . Wanneer dit gebeurt , de harde schijf wijst de gebieden die de gegevens bezet als beschikbaar voor gebruik , het creëren van openingen van de beschikbare ruimte op de schijf . Probeert de computer om deze lacunes efficiënt te vullen , maar vaak een blok gegevens zal een leemte op te vullen en worden overgedragen naar een andere elders gelegen op het station . Na verloop van tijd , wordt het niveau van fragmentatie toeneemt naarmate dit proces herhaald .
Effect

De snelheid van de toegang tot de gegevens voor een computer met een elektromechanische schijf is sterk afhankelijk van de hoeveelheid tijd die de rit naar de fysieke onderdelen van de omvormer in positie te lezen of te schrijven. Hoe meer gegevens gefragmenteerd over het oppervlak van de schijf , de meer beweging de schijf moet maken om alle delen van de data , waardoor de fysieke zoektijd . Op snellere en meer geavanceerde systemen , kan dit effect niet meer zo duidelijk .
Defragmenteren

meeste besturingssystemen ondersteunen een of andere vorm van schijf hulpprogramma dat defragmentatie kan uitvoeren op een schijf rijden . Microsoft Windows wordt geleverd met een defragmentatie die manueel onder omslag het startmenu het systeem gereedschappen , onder kan worden geraadpleegd " Accessoires . " Tijdens defragmentatie , het hulpprogramma probeert de fysieke locatie van data reorganiseren een efficiëntere inrichting , samen plaatsen datablokken en bewegen kleiner en vaak gebruikte bestanden een snel bereikt gebied op de schijf .
< br >

Previous: Next:
  Computer Drives
·Pentium 4 Vs . Pentium Core 2 …
·Hoe HD opnemen in Windows Medi…
·Hoe te Precious Metals Extract…
·Hoe Hook Up de MicroLogix 1500…
·Hoe Hard Drives Swap Van Twee …
·Hoe te Connect Computer Sound …
·Wat is Dual Core Processor 
·Hoe maak je een boot diskette …
·Hoe te Thinkpad Hard Drive Ver…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
Hoe maak je een tijdschrift lezen op iPa…
Hoe maak je de iPad gebruiken als een di…
Hoe maak je een GROOT iPad Screen Protec…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
Hoe maak je een iPad verbinding met een …
  Hardware Articles
·Hoe je het hoofd vervangen op een Epson …
·Hoe maak mijn PC een film Server 
·DIY Serial Cable 
·Hoe maak je een USB Boot Drive Maken van…
·Hoe maak je een ASUS notebook 
·Hoe Set Up Thuisdeling op de iPad 
·Hoe maak je een aparte PS3 harde schijf …
·De voordelen van bruggen en schakelaars 
·Hoe te Urine Schoon vanaf een laptop com…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com