Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Verklaar het verschil tussen Raid 10 en Raid 5
RAID ( Redundant Arrays of Inexpensive Disks ) is een techniek voor het verzekeren tegen gegevensverlies en downtime als gevolg van hardware storing in een computersysteem . In een RAID- opslagsysteem , een aantal harde schijven werken samen als een " matrix " om gegevens op te slaan op een manier die maakt het overbodig , sterk verminderen van het risico op verlies van gegevens als gevolg van falen rijden . Dit wordt bereikt hetzij door middel van gedistribueerde pariteit , die meerdere stukken van hetzelfde bestand creëert in verschillende schijven , of via mirroring , die exacte kopieën van gegevens tussen verschillende schijven schept . Numerieke niveaus worden toegewezen aan verschillende RAID- technieken . RAID 5 en RAID 10 hanteren verschillende methoden om het verstrekken van redundantie . Soorten Redundancy

RAID -niveau 5 is een standaard RAID-type dat functioneert door middel van gedistribueerde pariteit over alle schijfeenheden binnen de array . RAID 10 wordt beschouwd als een geneste RAID dat RAID-niveaus 1 en 0 combineert de prestaties van een RAID -niveau 0 striped -array te voorzien van de redundantie van een RAID -niveau 1 gespiegelde array.
Aantal Drives < br >

RAID -niveau 5
kunnen schalen naar meerdere schijven , maar vereist een minimum van drie . Extra stations kunnen worden ontworpen in de array om de snelheid of redundantie te verhogen door het toewijzen van extra blokken van pariteit . RAID level 10 kan ook schalen naar meerdere schijven , maar vereist een minimum van vier schijven . RAID -niveau 5 kan schalen door enkele schijfeenheden aan de array , maar een RAID 10 -array moet altijd een even aantal schijven .
Implementatie

RAID
level 5 verdeelt pariteit over alle schijven in de array . Bijvoorbeeld , in een drie - station array, wordt een blok gegevens geschreven naar de eerste beschikbare blok van de twee stations , dan een pariteit blok wordt op de eerste beschikbare blok van de derde schijf . Dan pariteitsblok wordt op de volgende beschikbare blok van de eerste omvormer , terwijl datablokken worden weggeschreven naar de volgende beschikbare blokken op de tweede en derde schijven , enzovoort . In tegenstelling, RAID 10 is een gestreepte serie van spiegels . Dit betekent dat het zelfde blok gegevens identiek is geschreven om de eerste set van schijven , en een ander blok van data wordt weggeschreven naar de tweede set schijven .
En systeemherstel
< br >

het aantal schijven dat kan uitvallen zonder verlies van gegevens is afhankelijk van het ontwerp van de array. Bijvoorbeeld , kan een RAID 5 -array de mislukking van het aantal schijfeenheden waarvoor pariteitsgegevens gegenereerd tolereren . Dit betekent dat een drie - schijf RAID 5 -array kan een enkele schijf falen en nog steeds in staat zijn om de array herstellen door het vervangen van de defecte schijf . Als de RAID 5 -array gekenmerkt vijf schijven met twee pariteitsblokken , maar liefst twee schijven kunnen tegelijkertijd uitvallen zonder verlies van gegevens. RAID 5 regenereert verloren gegevens door herberekening van de gedistribueerde pariteit .

Met een RAID 10 -array , het aantal defecte schijven getolereerd neemt bij elk gespiegelde set . Bijvoorbeeld , kan een RAID 10 met vier schijven tolereren twee schijffouten tegelijk , zolang de fouten voordoen op elke afzonderlijke spiegel set , en niet op een enkele spiegel set . Een RAID 10 bestaande uit zes schijven , wat neerkomt op twee subsets van RAID 1 spiegels met drie schijven elk , kan twee gelijktijdige uitval op elke subset lijden zonder gegevensverlies . RAID 10 regenereert verloren gegevens door het kopiëren van de gegevens van de spiegel deelverzameling .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te wijzigen een EEPROM 
·Hoe te Readability Fix op USB …
·De voordelen van Parallel Depl…
·Hoe kan ik een versleutelde sc…
·Hoe volledig verwijderen van e…
·Hoe maak je een Mini DVD impor…
·Verschillen van Microprocessor…
·Wat is de grootte van een Giga…
·Hoe te MB's converteren naar K…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een defecte harde schijf ver…
·Hoe kan ik Steek een geheugenkaart in ee…
·Hoe maak je een verloren iPad met Find M…
·Hoe je BIOS op de Dell Precision 380 bij…
·Hoe te SanDisk gebruiken op een PC 
·Hoe maak je een Exchange- account toevoe…
·Hoe maak je Demonteer een Cf - 50 
·Hoe je 6 - Pin Stroomvoorziening Gebruik…
·Hoe kan ik een Linksys ATA configureren …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com