Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Hoe gebruik je een digitale multimeter met een weerstand testen
Digitale multimeters hebben veel functies die handig zijn . Een van de dingen digitale multimeters zijn zeer geschikt voor het uitvoeren is het testen van componenten . Dit artikel zal u tonen hoe u uw digitale multimeter gebruiken om te testen een resistor.Resistors zijn meestal 2 aansluiting componenten waarvan de voornaamste honk is om stroom naar andere componenten te beperken . Een spanningsval optreedt tussen de twee terminals en weerstand kan worden berekend met Ohm 's Law R = V /I , waarbij R = weerstand , V = spanning en I = stroom. Wat je nodig hebt
Digitale multimeter
Toon Meer Aanwijzingen
1

Sluit de sondes op de digitale multimeter .

Sluit de zwarte sonde naar de com ( gemeenschappelijke ) poort en de rode sonde naar de poort gemarkeerd met het Ohm symbool dat lijkt op een omgekeerde hoefijzer . Voor degenen onder u die de Griekse herinneren , het Ohm symbool is de Griekse letter Omega .

Deze digitale multimeter heeft banaaningangen voor de poort pluggen . Andere digitale multimeters kunnen hebben schroef terminals of BNC pluggen . Kopen van 2

Gebruik alligator clips te hechten aan de digitale multimeter sondes . De alligator clips zal u toelaten om meer hands - free te werken en zorgen voor een betere aansluiting op de component . Gebruik een rode en zwarte alligator clip om de sondes passen .
3

Verbind de krokodillenklemmen aan elke aansluiting van de weerstand .

Meest voorkomende weerstanden
zijn de 4 kleuren band type. De eerste twee kleuren geven waarden , de 3e band geeft een multiplier , en de 4e band geeft % tolerantie van de weerstand waarde .

Het afgebeelde weerstand is rood ( 2 ) , violet ( 7 ) , oranje ( x 1000 ) en goud ( 5 % ) . Deze weerstand dient dan theoretisch een waarde van 2700 Ohm met 5 % tolerantie van de waarde . Hoe lager de tolerantiewaarde , hoe beter de weerstand . Tolerantie van 5% is ongeveer net zo goed als een standaard weerstand als je kunt kopen in winkels als Radio Shack .
4

Draai de digitale multimeter draaiknop instelling te Ohm ( Omega ) .

Sommige minder dure digitale multimeters hebben Ohm instellingen met multipliers ( x 100 , x 1000 , enz. ) . De digitale multimeter getoonde is zelfinstellend zo de multiplier in het scherm met de lezing zal worden getoond .
5

Neem de digitale multimeter lezen . De afgebeelde test laat een waarde van 27,02 k ohm . De weerstand waarde is dan 2702 ohm . Deze waarde is ruim binnen de tolerantie van 5% variantie van 2700 Ohm . De weerstand is klaar voor uw project .
6

Om een in- circuit weerstand te testen met een digitale multimeter , stappen gebruik 1 en 4 hierboven . Zorg dat er geen spanning actief is in de printplaat . U zult waarschijnlijk moeten de sonde tips gebruiken, tenzij je echt kleine alligator clips . Raak elke probe een aansluiting van de weerstand . Voor weerstand testen kan je ofwel aansluiting niet raken met de zwarte of rode sondes .
7

Neem de digitale multimeter lezen . Deze weerstand heeft de kleurcode groen , bruin , bruin , goud , en dienen derhalve de waarde van 510 Ohm . De digitale multimeter leest 509 Ohm . De digitale multimeter test blijkt een goede weerstand .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je verbinding een dat…
·Reset Procedures voor een iLok…
·Problemen met de Verbatim USB …
·Hoe maak je een Sharp faxappar…
·Hoe te Clone Een harde schijf …
·USB-kaartlezer & I /O Device E…
·Adapters Vs . Beeldschermen 
·Soorten Computer Processor 
·Hoe Hook Up een Toshiba notebo…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een Toshiba 120 externe harde…
·Hoe te verbinden Externe TV Tuner Kaarte…
·Hoe de Fine Cartridges installeren op ee…
·Hoe te kiezen Computer Hardware Componen…
·Dell Latitude D600 Informatie 
·Hoe een bestand dat werd overschreven te…
·Hoe Memory op een ThinkPad T61 Upgrade 
·Hoe maak je een programma op iBook Unins…
·Hoe te gebruiken Compaq Pocket PC 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com