Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Doppler Effect in Radar Imagery
The Doppler Effect is een belangrijk principe in de radar beeldvorming. Het werd eerst ontdekt in 1842 terug als een manier om de geluidsgolf frequentieverandering in bewegende objecten beschrijven . Het werd ontdekt ongeveer drie jaar later dat dit hetzelfde effect geldt voor alles wat beweegt in golven , met inbegrip van elektromagnetische straling . Als energieopwekking en materiaalkunde gevangen tot theoretische basis radar 's , Doppler raakte de mainstream als een manier om het imago weersverschijnselen , lucht-en maritieme doelen . Radar Functie

Elektromagnetische energie
is als elke andere vorm van energie ( inclusief geluid , dat in wezen slechts kinetische energie die door de lucht ) , het kan niet verschijnen of verdwijnen , kan het alleen worden gereflecteerd en verstrooid of geabsorbeerd en omgezet in een andere vorm van energie . Wanneer radar energie ( radiogolven ) zijn gericht op een doel , een kleine hoeveelheid echo's terug naar de ontvanger , die de energie ontvangt en interpreteert het signaal .
Frequency Shift

Zoals kinetische energie of geluid, elektromagnetische golven verliest een bepaalde hoeveelheid energie met de afstand tot de zender . De eerste stap in de richting van energie dissipatie in radiogolven is dat de golven ' recht te trekken ', of daling van de frequentie . Het effect hetzelfde bereik - frequentie kan worden gezien in reflectie van geluid . Een echo die terug gaat naar de luisteraar van een afstand heeft een hoorbaar lagere toonhoogte dan de stem van de spreker .
Dopplereffect Principe

The Doppler Effect heeft alleen om bewegende objecten ; stilstaand object worden afgebeeld door standaard radar . Als een object beweegt in de richting van de zender /ontvanger , het " comprimeert " de radio -energie voor de boeg , en laat een soort van " vacuum " achter . Een object verplaatsen naar de ontvanger altijd een instelwaarde toename radiofrequentie opzichte van de snelheid. Hetzelfde effect kan worden gezien met geluid terwijl die naast een snelweg . Een tegemoetkomende auto motorgeluid zal een hogere toonhoogte hebben terwijl het komt naar u toe , en zal lijken te dalen in toonhoogte na het passeren .
Imaging

Een radar beeldvorming computer leest de frequentie van de golven terug naar toe , en vergelijkt deze lezing de bekende frequentie -uitgang van de emitter . De computer leest de binnenkomende frequentie en die informatie gebruikt om een punt die het op een cirkelvormige plaatsen " graph . " Als er voldoende frequentie metingen worden verzameld , die single " dots " van informatie samenvloeien tot een beeld leesbaar voor het menselijk oog .
Toepassingen

Hoe goed een Doppler imaging systeem werkt en wat het detecteert afhankelijk van het uitgaande signaal frequentie en de kracht van de zender . Zeer hoge frequentie golven dragen veel energie ( waardoor ze een groter bereik ) , maar het feit dat ze zo nu dicht bij elkaar maakt de terugkeer signaal moeilijk te lezen . Het is om deze reden dat hoogfrequente golven algemeen worden gebruikt voor lange afstand detecteren , en waarom laagfrequente golven worden gebruikt voor korte afstand , hoge resolutie toepassingen veel precisie vereisen . Voorbeeld : een straaljager maakt gebruik van zeer hoge frequenties om doelen op afstand en switches detecteren op een gemiddelde frequentie te identificeren en verwerven van de doelgroep . De jets vergrendelt vervolgens op het doel en begeleidt zijn raketten met een zeer lage frequentie golven .

Previous: Next:
  Computer Drives
·De geschiedenis van de Militai…
·Over High - Definition TV Tune…
·Wat is Cache Line Vouwen 
·Hoe je digitale foto's overbre…
·Hoe te herstellen van een Sony…
·SSD PCI - E Vs . SATA 
·Hoe te vergelijken Intel Duo p…
·Wat is Data Storage Architectu…
·De Intel PD 940 -serie process…
  Related Articles
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
Hoe kan ik meer apps in de Apple iPad La…
Hoe te openen kantoor in een iPad 
Hoe om te gaan naar Airplane Mode in de …
Hoe te Apps bijwerken in een Jailbroken …
Hoe te Albums maken in iPad 
Hoe je iPad niet weergegeven in iTunes P…
Hoe kan ik een iPad in ESL Gebruik 
Hoe je Safari Erase in een iPad 
  Hardware Articles
·Hoe om te controleren RAM -geheugen op e…
·Hoe maak je een stick Leesbaar Van een M…
·Hoe te controleren BIOS 
·Hoe partitie van een schijf 
·Hoe de trackpad of Command Point gebruik…
·Hoe de Canon Pixma IP1000 Reset 
·Definieer CD-ROM drive 
·Wat is een audio- header op een moederbo…
·Hoe kan ik Windows Vista Audio-apparaten…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com