Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
De Verzorging van Computer Tools & Equipment
Computers , net als elk ander huishoudelijk voorwerp of apparaat , moeten regelmatig verzorging en onderhoud voor topprestaties . In tegenstelling tot grote grote ticket items zoals koelkasten , fornuizen en zelfs auto's , computer onderhoud kan worden uitgevoerd door de eindgebruiker . Uitvoeren van preventief onderhoud op regelmatige tijdstippen zorgt voor besparingen op de kosten van eigendom en verlengt de levensduur van desktop en laptop computers . Beschermen en de zorg voor de instrumenten die gebruikt worden bij het uitvoeren van preventief onderhoud is net zo cruciaal als de computers zelf . Computer randapparatuur zoals printers , scanners en beeldschermen ook profiteren van preventief onderhoud en zorg ook. Wat je
Ecrins verhuur CD - rek van de opslag
Perslucht
Philips of Flathead schroevendraaier nodig
Q - Tips
Toon Meer Aanwijzingen
The Care of computer Gereedschap
1

Store software-cd 's in doosjes . Plaats een optische schijf in een jewel case voor bescherming. Heeft een optische schijf liggen bloot op een bureau oppervlak niet verlaten. Consolideren cd 's in een enkele locatie, zoals een cd opbergrek voor voor gemakkelijke toegang ook.

Store computertools 2 zoals netwerkkabel testers , schroevendraaiers en voeding testers in beschermende gevallen voorzien hetzij door de fabrikant of een derde partij . Vergeet niet om deze items te bewaren op een koele , droge omgeving .

Schoon schroevendraaiers 3 regelmatig . Met behulp van warm water , het reinigen van de uiteinden van schroevendraaiers voor kleine afzettingen van metaal aankoeken op de punt na gebruik te verwijderen . Na verloop van tijd , deze deposito verharden en verbreding van de punten van de schroevendraaier en leiden tot overmatige chassis bevestigingsschroef slijtage en strippen
De Verzorging van Computer apparatuur - Deel 1 : . Desktops , toetsenborden en muizen
Goedkope 4

Verwijder al het stof uit de computer openingen en fans . Op uw computer thuis , sluit alle geopende programma's en sluit dan de computer . Haal de stekker van de A /C netsnoer uit de achterkant van de computer en wacht 30 seconden . Vervolgens koppelt u de rest van de computer randapparatuur van de achterkant van de computer . In een droge omgeving , bij voorkeur buiten , verwijder de schroeven van het zijpaneel of chassis die met de schroevendraaier , verwijder vervolgens het zijpaneel of chassis die uit de computer . Merk op dat sommige computermodellen gebruikt een grendel systeem en geen schroevendraaier gebruikt kan worden. Nu , houd de kan van samengeperste lucht rechtop , verwijder de beschermende plastic dop , knijp de trekker over en sweep links naar rechts om het overtollige stof van openingen en fans als de binnenkant van de computer te verwijderen .
5

Verwijder vuil uit toetsenborden . Nogmaals, in een droge omgeving , bij voorkeur buitenshuis , houdt u de toetsenbord met toetsen horizontaal gericht . Vervolgens richt de spuitbus met perslucht direct aan het toetsenbord , knijp de trekker over en sweep links naar rechts om stof tussen de computer-toetsen en kieren te verwijderen .
6

Reinig de muis . Voor een optische muis , neem een ​​Q - Tip , doopt het in een gelijke oplossing van alcohol en water en voorzichtig de optische lens schoon te maken . Reinig overtollige oplossing met een droge Q - tip . Voor een wiel muis , zet de muis over , draai de vergrendeling op de socket te openen en verwijder de bal . De bal voorzichtig schoon met Q - Tips en alcohol . Verwijder overtollig vuil, stof en puin van de " X " en "Y " -as balken met behulp van een Q -Tip en alcohol . Reinig overtollige oplossing met een droge Q - Tip . Plaats de bal en draai de vergrendeling .
7

Sluit de computer randapparatuur . Vergeet niet om in te voegen op de A /C netsnoer als laatste .

Controleer 8 voor milieugevaren . Computers weggestopt in een kast , zal lade of andere kleine ruimte met geen open ventilatie stof snel vast te leggen en eventueel oververhitten . Geef de computer voldoende ruimte om te ademen en zorgen voor koele luchtstroom . Plaats de computer in de buurt van een warmtebron , zoals een open haard of in de buurt van elk elektromagnetisch apparaat, zoals een magnetron
De Verzorging van Computer Equipment - Deel 2 : . Laptops
9

Reinig de laptop . Afsluiten van de laptop en ontkoppel de A /C netsnoer . Vervolgens verwijdert u de batterij uit de laptop . In een droge buitenmilieu , gebruik perslucht om fan ventilatieopeningen en luchtwegen schoon te maken . Maak het toetsenbord schoon met behulp van korte , snelle uitbarstingen om stof en vuil uit te betalen van onder toetsen en spleten .
10

Sluit de A /C netsnoer en de batterij van de laptop .
11

Check voor milieugevaren . Gebruik of plaats de laptop op een kussen , want dit remt het vermogen van de CPU vent ventilator te zuigen koele droge lucht uit een open ruimte . Behandel de laptop hetzelfde als een desktop in termen van gebruik
De Verzorging van Computer Equipment - . Printers , Scanners & Monitors
12

Clean de printer . Zet de printer uit , haal de printer en het gebruik van perslucht naar buiten om alle stof te verwijderen opbouw en papierresten uit het binnenland en het vervoer van de printer . Sluit de printer aan op een werkende computer , zet de printer aan en zet vervolgens de computer . Druk een testpagina af of een document voor printer functionaliteit . Eventuele waarschuwingen verschijnen met lage inkt tijdens het gebruik van de printer , moet u de inktcartridges onmiddellijk .
13

Controleer of de wagen versnelling en de wagen is vrij van obstakels . Om te testen , opent u het vervoer van deur en let op de inktpatronen . Ze moeten vrij snel en correct te verplaatsen naar de reset positie .
14

Papierstoringen verhelpen . Trek nooit een stuk papier in tegenovergestelde richting van de rollen , want deze actie permanent de tandwielen en de printer kan beschadigen .
15

Houd scanners schoon . Reinig regelmatig de glasplaat met een licht vochtige niet-schurende doek om te voorkomen dat ophoping van stof en vlekken .
16

blijven monitoren schoon . Voor een LCD -monitor ( waaronder een laptop monitor ) mix een gelijke hoeveelheid isopropylalcohol met gedestilleerd water en bevochtigen van een niet-schurende doek met het mengsel . Schakel de monitor , dan voorzichtig van boven naar beneden wrijven om stof en vuil te verwijderen . Voor een CRT-monitor , maak dan een papieren handdoek met standaard glas schoner en veeg het glas neer .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Netwerken & Drive Recovery 
·Hoe je twee of meer Interne ha…
·Hoe je DVD's naar de harde sch…
·De verschillen tussen de PDA e…
·Hoe kan ik XP draaien vanaf ee…
·Informatie over SD-geheugenkaa…
·De capaciteit van een DVD-R Di…
·Specificaties voor de Fujitsu …
·Wat is een PLC communicatiefou…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe de Canon Pixma MP160 Repareer 
·Hoe maak je Underfill een Flip Chip's Ve…
·De geschiedenis van Apple Computers 
·Hoe kan ik een HP Deskjet 1280 Fix 
·Mijn computer herkent mijn tweede harde …
·Hoe je het beeldscherm verwijderen Verwi…
·Hoe maak je een partitie Afbeelding 
·Hoe je naar BIOS op een Dell -computer 
·Hoe maak je een USB gebruiken met een la…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com