Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Mijn computer herkent mijn tweede harde schijf
Zolang uw secundaire harde schijf correct is geconfigureerd en aangesloten op zowel het moederbord en de voeding van de computer , dan is het Basic Input /Output System ( BIOS ) zal het automatisch detecteren . Echter , BIOS kan niet detecteren van een dode harde schijf . Deze informatie versmalt uw probleemoplossingstaken om kabel - controle . Voor de meeste moderne computers , dit is net zo eenvoudig als het maken van zorgen dat alles is aangesloten inch Als uw computer is ouder en maakt gebruik van Integrated Drive Electronics ( IDE ) schijven , alleen dan heeft kabel - controle moeilijk geworden . Instructies
1

Herstart je computer en druk op de setup toets voordat Windows opstart . Het setup -toets is typisch "Esc " of een van de functietoetsen . Wacht tot het BIOS te laden en vervolgens op zoek naar twee harde schijven in de hardware lijst die verschijnt . Als je secundaire schijf verscheen niet helemaal vanuit Windows , dan is het waarschijnlijk niet zal verschijnen in het BIOS niet. Zet de computer uit en haal de stekker uit het stopcontact . Kopen van 2

Open de computer en zoek naar de harde schijven . Harde schijven worden meestal ondergebracht in een metalen " kooi " gelegen aan de voorzijde van de computer en onder de optische drives . Controleer de achterkant van de harde schijf . Er moeten twee kabels aan de achterkant . Als je merkt dat er geen kabels aangesloten , of slechts een , vind kabels die overeenkomen met kabels van de primaire schijf en bevestig ze aan de achterkant van uw secundaire harde schijf . Als je dat doet vind beide kabels bevestigd , te verwijderen en bevestig ze , voor het geval werden ze verkeerd verbonden .
3

Bepaal of uw computer gebruikt Serial Advanced Technology Attachment ( SATA ) harde schijven of indien de schijven zijn Integrated Drive Electronics ( IDE ) . De datakabel op een SATA-schijf is ongeveer 1/4-inch breed en meestal rood van kleur . Een IDE drive maakt gebruik van een 2 - inch brede kabel , meestal grijs van kleur . Als het een IDE , dan is het mogelijk uw harde schijven zijn het gebruik van verkeerde jumper instellingen .
4

Corrigeer de jumper instellingen op de IDE- schijven, indien die aanwezig zijn . Verschillende harde schijf merken gebruiken hun eigen jumper 's , dus lees de jumper diagram op het etiket van de harde schijf . Voor twee IDE- schijven op een kabel te delen , de schijf die op het einde van de kabel vereist een instelling " master" , en de volgende rit naar beneden op de kabel vereist een instelling " slaaf " . Bij elk station gebruikt zijn eigen kabel , moet u beiden op " meester . " Om de instelling te veranderen , trekt u de jumper van de twee pinnen is het al afdekken en sluit deze aan op de juiste pinnen , zoals aangegeven in het diagram op het station .

Controleer 5 dat de data kabel aangesloten op uw secundaire harde schijf is bevestigd aan het moederbord . Als de kabel niet is aangesloten , bevestig deze aan het moederbord in een compatibele aansluiting . Deze aansluiting bevindt zich naast degene waarop uw primaire drive is aangesloten .
6

Sluit uw computer in de muur en zet hem aan . Opstarten in de BIOS en dan zoeken naar uw secundaire schijf in de hardware lijst . Deze keer , als uw computer nog steeds niet de secundaire harde schijf niet te zien , is er een kans dat het dood is . Controleer de kabels nogmaals , maar als dat niet werkt , neem de schijf eruit en vervang deze door een nieuwe .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een Connect Dell A…
·Hoe maak je een LED Sign Kabin…
·Hoe naar Bad Sectors Fix NTFS 
·Hoe maak je een Maxtor gebruik…
·Hoe maak je een USB -netwerkka…
·Hoe maak je een Floppy Disk Fo…
·Hoe maak je een harde schijf o…
·Hoe maak je een 4GB SDHC -kaar…
·Hoe te branden van een afbeeld…
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Mijn iPad Zal niet Lees PDF's 
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
Hoe maak je een verloren iPad met Find M…
Waarom wordt mijn iPad Say Niet opladen …
Waarom wordt mijn iPad Houd verliezen va…
Hoe Hook Up een iPad naar uw computer 
  Hardware Articles
·Hoe een herstel-cd kopiëren naar een US…
·Het toevoegen van RAM om de prestaties t…
·Hoe maak je een webcam voor gratis insta…
·Hoe een HP desktop computer die niet zal…
·Compaq Armada M300 333 MHz Specificaties…
·Hoe controleer ik mijn BIOS ? 
·Hoe kan ik mijn Dell Latitude PC terugze…
·5 redenen waarom laptops stoppen met wer…
·Vergelijking van de HP L7555 Met L7590 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com