Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is het verschil tussen Dual en Quad Core op een computer
? Dual -en quad - core processor -opties zijn vaak opties op veel computers , zowel desktops als laptops . In het algemeen , wat processor beste bij u past is afhankelijk van uw beoogde gebruik van de computer . Als je in de pc of online gaming , wil je een krachtigere processor . Echter , als alles wat je doet is het type documenten , surfen op het web en kijk naar streaming video's , heb je waarschijnlijk niet nodig om het extra geld te besteden . Dual Core

Een computer met een dual- core processor heeft twee CPU's , of centrale verwerkingseenheden , die het uitvoeren van de complexe berekeningen van uw computer draait . Als je ooit hebt gekeken naar uw raam task manager en klikte op het tabblad " Processen " , heb je waarschijnlijk gezien een lange lijst van programma's die worden uitgevoerd in de achtergrond wanneer uw computer is opgestart . Dit geldt ongeacht welk besturingssysteem je rennen . Houd in gedachten dat een dual core processor vereist computer programmeurs om hun programma's met het in gedachten te schrijven voor een optimale efficiëntie .
Quad Core

Als uw computer een quad core processor , kan je raden dat het kreeg vier CPU's - en je gelijk zou zijn. Dit is echter niet noodzakelijk een geval van " meer gelijk beter . " Algehele snelheid van uw processor, ongeacht het type , wordt uitgedrukt in GHz of gigahertz . Dit nummer is de algehele snelheid van de gehele processor , niet van elke kern werkende individueel . Daarom is het mogelijk voor dual -en quad - core processoren zowel draait op dezelfde snelheid naar ongeveer dezelfde prestaties te produceren .
Overwegingen

Er is niet te ontkennen dat een quad - core processor heeft een grotere computationele vermogen dan een dual - core processor . Echter , programmeurs hebben om te profiteren van die mogelijkheid bij het schrijven van programma's zodat het belangrijk voor u als gebruiker . De ware scheidsrechter van elke processor - dual , quad of anderszins - is hoe het presteert in benchmark- testen . Zoals de naam al doet vermoeden , benchmarks geven een ' meetlat ' die je laat zien , in eenvoudige bewoordingen , hoe processors of andere computer configuraties uit te voeren . PassMark Software " CPU Benchmark Grafieken " website regelmatig updates met actuele informatie over CPU- benchmarks . Als u overweegt de aanschaf van een nieuwe computer of upgraden van een oude, kijk daar voor de laatste informatie .
Voorzichtigheid

Elke processor van enige omvang moet voldoende koeling beschikbaar om goed te functioneren . Als u overweegt upgraden van de prestaties van uw bestaande computer , vergeet dan niet om je snel nieuwe processor naar keuze af te koelen . Houd in gedachten dat een van de redenen processor fabrikanten afgestapt van single- core processors is dat , als hun snelheid verhoogd , heter en heter werden ze . Dual -en quad - core processoren met gereduceerde snelheden gewoon niet zo warm als single-core processors met hogere snelheden . Als u op zoek bent naar laptops uitgerust met multicore processors , lees de reviews om te leren over hoe goed hun koelsystemen werk . Laptops proppen veel in een kleine ruimte , en wat heter dan anderen . Dit kan problematisch zijn als de openingen op de bodem , vooral als u daadwerkelijk gebruik maken van uw laptop op je schoot .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te verwijderen van een Tos…
·Lijst van Pentium Dual-Core Pr…
·Hoe maak je een ongebruikte ha…
·Hoe de HDD op een Sony Vaio PC…
·Hoe kan ik een Iomega ScreenPl…
·Hoe te gekraste dvd's at Home …
·Hoe te Noisy harde schijven Si…
·Hoe Hook Up een externe DVD-br…
·Hoe maak je een harde schijf b…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe Computer Access Krijg tot verwisselb…
·Hoe te Rate USB Memory Stick Snelheid 
·Aanwijzingen voor de TC - 408A PID 
·Hoe te Quadro FX 570 Install 
·Vostro 1320 Specs 
·Hoe je alle gegevens & bestanden van een…
·Mijn Apogee Duet werkt niet met mijn nie…
·Hoe te bevestigen koellichaam Spring Cli…
·Hoe de BIOS op een P- 6831FX 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com