Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat is een Intel Atom
De Intel Atom processor is ontworpen om een ​​low -power processing oplossing voor mobiele apparaten zoals netbooks of tablets zijn. De naam verwijst naar een aantal verschillende processor cores in dezelfde familie , dus de werkelijke snelheid en de capaciteit van de Atom processor verschillen, afhankelijk van het type kern beschikbaar . De specificaties en het stroomverbruik kan verschillen met maximaal 20 procent tussen de kern vormen ook. Basics

De Intel Atom processor
is ontworpen om mobiele en ultra - mobiele apparaten passen . Als zodanig , de processor is ongeveer de grootte van een stuiver of ongeveer 0,6 cm in het vierkant . Anders dan de grootte , hoeft Intel Atom-processors niet veel met elkaar gemeen hebben tussen de kern vormen . Atom-processors kan worden onderverdeeld in twee families : ultra - mobiele en mobiele apparaten . De Silverthorne en Lincroft kernen past de ultra - mobiele categorie , terwijl de Diamondville en Pineview kernen past de mobiele categorie . Grootste concurrent van de Intel Atom is de ARM Cortex A8 , een processor van een begunstiging in ultra - mobiele apparaten voor zijn lager stroomverbruik en een superieure levensduur van de batterij .
Silverthorne en Diamondville

de Silverthorne en Diamondville kernen , die behoren tot de ultra - mobiele en mobiele categorieën van de Atom- lijn , waren de eerste generatie te worden vrijgegeven door Intel . Bij gebrek aan een grafische processor , beide gebaseerd op een low - power chip ingesteld , zoals de Intel 945G om graphics processing bieden . Bovendien, beide waren single- core CPU met Hyper - Threading -technologie , hoewel later de Diamondville processor een dual - core versie zou ontvangen voor desktop-applicatie . Beide geconsumeerd onder 8 watt totaal vermogen - met de Silverthorne processor verbruikt minder dan 2 watt - en liep met snelheden ongeveer de helft van een Intel Celeron desktop processor
Lincroft en Pineview < . br >

De volgende generatie Intel Atom-processoren, genaamd Lincroft en Pineview , zag een enorme verbetering ten opzichte van hun voorgangers . Het stroomverbruik omlaag werd gebracht naar 7 watt in sommige gevallen en geïntegreerde graphics werden opgenomen , het verminderen van het stroomverbruik nog meer omdat sommige on-board GPU's zo veel als 15 watt of meer kan gebruiken . Terwijl de Lincroft architectuur bleef een single-core processor , Pineview première met zowel single -en dual -core opties in januari 2010 . Met de uitbreiding in snelheid , vele nieuwe Intel Atom processors begon te worden gebruikt in low - end desktop computers plaats van mobiele apparaten . Pineview processors ook bij mensen met een lage stekker servers .
Future

Intel
is de voortzetting van de Atom-processor familie met een derde generatie medio 2011 worden ingevoerd . Met veel concurrentie van de ARM-processor familie , er is veel gespeculeerd over wat Intel gaat onthullen . Ongetwijfeld zowel het energieverbruik en kloksnelheden zal veel hoger zijn , maar de vraag blijft of de Atom kunnen concurreren met de ARM- platform zal zijn . Zelfs Microsoft aangekondigd , in januari 2011 , dat het zou worden het ontwikkelen van een versie van haar besturingssysteem te draaien op de ARM- platform , wat betekent dat Intel enig marktaandeel kon worden verliezen aan Microsoft systemen .
< Br >

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe je partities samenvoegen M…
·Hoe een HP DV7 laptop Kloon 
·Hoe te Overclock een AMD Athlo…
·Hoe te herkennen en opmaken va…
·Hoe te converteren VGA naar NT…
·Hoe maak ik een herstel-cd voo…
·Hoe te verwijderen WD SmartWar…
·Fastrack Zal niet herkennen va…
·Hoe te VCR Tapes Kopiëren naa…
  Related Articles
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te Reboot of resetten Een iPad 
Hoe maak je een iPad Clean 
Hoe maak je een iPad Power Adapter kopen…
Hoe te Keer de kleuren op een iPad naar …
Hoe goed Stuur een e-mail op een iPad 
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het opzetten van Microsoft Exchange …
Hoe kan ik een Apple iPad te melden 
  Hardware Articles
·Hoe maak je een AirPort-kaart installere…
·Hoe Hard Drive Failure Voorkom 
·Hoe te kopen Lege DVD 
·HP Plotter 500 Encoder kabel Problemen 
·Laptop Connect Card Vs . Kabel voor Gami…
·Hoe kan ik Lock My Scrollbar ? 
·Hoe maak je F3 met een muis op een Mac 
·Hoe maak je een batterij opladen op een …
·Hoe om bestanden te importeren van een e…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com