Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wie zijn de Vrouwelijke Invloeden in Computers
? Computer techneuten worden vaak getypeerd als sociaal onhandig mannetjes met dikke glazen en geen gevoel voor mode . Nog afgezien van stereotypen over de persoonlijkheid en uitstraling , het is waar dat computers en informatietechnologie beroepen worden gedomineerd door mannen . Volgens het Nationaal Centrum voor Vrouwen en Informatietechnologie , vrouwen bezetten slechts ongeveer een kwart van deze beroepen . Toch zijn er een aantal belangrijke vrouwelijke invloeden geweest in de wereld van computers . Ada Byron , gravin van Lovelace

Ada Byron , dochter van romantische dichter Lord Byron , is vooral bekend om haar geschriften over het vroegste model van de computer en de bijbehorende software . Het apparaat , genaamd de Analytical Engine , was het werk van Cambridge wiskunde professor Charles Babbage , met wie Byron was goede vrienden . Bryon schreef een artikel en toelichting op de machine tijdens 1842-1843 , het vertalen van de Franse taal teksten van Louis Manebrea , een Italiaanse wiskundige die het werk van Babbage ondersteund .
Grace Murray Hopper

Hooper was een computer wetenschapper, wiskundige , systeemontwerper en programmeur , evenals een officier in de Verenigde Staten marine . Zij was een van de belangrijkste programmeurs achter de Harvard Mark I calculator en is ook gecrediteerd met de ontwikkeling van de eerste computer programmeertaal compiler . Haar werk ook onderbouwd latere ontwikkelingen die kwam te worden beschouwd als de moeren en bouten van digitale gegevensverwerking , zoals optimalisatie van code , symbolische manipulatie , subroutines en de koppeling lader .
Joan Margaret Winters < br >

Beginning werk in Cornell University's Computer Services kantoor in 1970
, werd Joan Margaret Winters snel verheven tot de rol van coördinator voor Gebruikersondersteuning . Winters werd betrokken bij IBM's SHARE gebruikersgroep in het midden van de jaren 1970 en sloot zich SHARE 's Human Factors Project . Dit project betrof het opleiden van leden van de groep en de IBM- medewerkers over het belang van onderzoek naar menselijke factoren bij het ontwerpen van hardware en software . Winters werd de adjunct-directeur van het project in 1978 en uiteindelijk de projectmanager in 1983 . In 1980 nam ze ook de rol van wetenschappelijk programmeur bij het ​​Stanford Linear Accelerator Centre .
Eva Tardos

De Jacob Gould Schurman hoogleraar Informatica en voorzitter van de computer Science Department aan de Cornell University is Eva Tardos , die haar diploma van de wiskunde en PhD verdiend van Eötvös universiteit van Boedapest . Zij ontving de 1988 Fulkerson Prize voor haar paper " Een sterk polynoom minimale kosten circulatie algoritme . " Haar gebieden van expertise en onderzoek omvatten algoritmische design, games in netwerken , routing paden en pakketten in netwerken en algoritmische speltheorie .
Shafi Goldwasser

Theoretisch informaticus Shafi Goldwasser is RSA hoogleraar Elektrotechniek en Informatica MIT 's . Ze is ook een professor in de toegepaste wiskunde en informatica aan de Israëlische Weizmann Institute of Science . Ze heeft twee keer ontving de Gödel Prize , die wordt uitgereikt voor uitstekende papieren in de theoretische informatica . Goldwasser is mede-oprichter en leider van het MIT Laboratory for Computer Science van de cryptografie en informatiebeveiliging groep . Haar onderzoeksinteresses omvatten computationele getaltheorie , complexiteitstheorie en cryptografie .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te installeren van een Pio…
·Bestanden blijven op de harde …
·Hoe maak je een harde schijf f…
·Hoe maak je een computer Proce…
·Hoe maak je een cd opnemen zon…
·Hoe USB -interface IDE harde s…
·Hoe je DVR Cards voor een Secu…
·De Power-knop op mijn Altec La…
·Hoe maak je een foto-CD creër…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de iPad kopen 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe je pre-order van de Apple iPad Onlin…
Hoe de iPhone Apps Sync voor de iPad 
Hoe te Screen Rotation Lock op de iPad 
Hoe je Bluetooth apparaten koppelen met …
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
Hoe kan ik Six Pictogrammen In De iPad l…
  Hardware Articles
·Hoe kan ik mijn computer gebruiken Met P…
·Informatie over Toshiba A135 S4656 
·Hoe maak je een touchscreen Problemen 
·Laptops die goed zijn voor Travel & Film…
·LCD -projector Help 
·DIY Optische Mousepad 
·Hoe maak je een Chipset Driver Update 
·Hoe maak je een Symbool van de Ster Maak…
·Hoe kan ik een laptop Fan Vervang 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com