Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Vergelijking van een Intel Core i7 Nehalem om een AMD Phenom
Sommige desktop-processoren onder de Intel Core i7 paraplu zijn codenaam Nehalem . Maakt zijn debuut in november 2008 , Nehalem vormt het grootste deel van de top-tier chips van de Core i7 . Op zijn beurt , i7 vertegenwoordigt de hoogste divisie van de eerste Core consument gerichte centrale verwerkingseenheid merk van halfgeleiders bedrijf Intel Corp Het equivalent van rivaal Advanced Micro Devices 'premier Phenom merk zou Agena , die voor het eerst verscheen maart 2008 en ook bekend staat als zijn AMD Phenom X4 . Cores en Fabricage

Meest Nehalem - codenaam Intel Core i7 -chips zijn quad - core chips . Slechts een , de i7 - 970 , is een zes - core chip , de extra cores waardoor het meer rekenkracht . De AMD Phenom X4 , zoals aangegeven door het achtervoegsel , is strikt een quad - core- merk . De Nehalem -chips gebruik maken van de 32 - of 45 - nanometer productieproces . In tegenstelling, de Agena chips gebruik maken van de 65 - nm productieproces , waardoor ze groter zijn dan de Nehalem .
Snelheden

De Nehalem - gebaseerde Core i7-chips hebben een verwerking snelheidsbereik van 2,53 GHz tot 3,2 GHz . Dat van de Abena - gebaseerde Phenom chips lager , op 1,8 GHz tot 2,6 GHz . Dus de Phenom CPU's zijn langzamer in het uitvoeren van hun basisfuncties dan hun Core tijdgenoten . Ook de Core processors Intel Turbo Boost technologie om deze tarieven te verhogen , waardoor het bereiken van maximaal 3,46 GHz . Met betrekking tot data transfer rate , Nehalem heeft een piek cijfer 4,8 miljard transfers per seconde . Abena toppen uit op 2 miljard .
Cache

Elke Nehalem CPU heeft een enkele cache genaamd Smart Cache . Dit is een kleine memory bank die de chip gebruikt voor high - speed toegang tot computergegevens . De hoeveelheid opslagruimte is 8 MB ​​of 12 MB ​​. De Abena - gebaseerde Phenom CPU's , aan de andere kant , hebben drie : een Level 1 cache , Level 2 cache en Level 3 cache . Deze geven de processors meer kansen om gegevens op te halen . In het geval dat het niet lukt om dit te doen vanuit een cache , het hop gewoon op naar de volgende. De L2 -en L3 -cache bedrag is opgenomen op 2 MB .
Stroomverbruik

Het stroomverbruik bereik van de Nehalem desktop CPU's
is 82-130 watt , met alle vermeldingen van de i7 - 9xx series beschikken over de laatste waardering . Het laagste energieverbruik waardering voor de Abena chips is 65 W. echter zijn piek stroomverbruik rating is 140 W. Dus de AMD Phenom X4 heeft een breder stroomverbruik bereik dan Nehalem .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe kan ik drivers downloaden …
·Hoe u uw VelociRaptor Sneller …
·Hoe maak ik gebruik van een LG…
·Hoe te herstellen van een besc…
·Hoe een XD Card Dat werkt niet…
·Wat is het verschil tussen Cel…
·Cruzer U3 Removal 
·Hoe maak je een Seagate harde …
·Hoe Hook Up een Mac met een So…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te Reboot of resetten Een iPad 
Hoe maak je een iPad Clean 
Hoe maak je een iPad Power Adapter kopen…
Hoe te Keer de kleuren op een iPad naar …
Hoe goed Stuur een e-mail op een iPad 
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het opzetten van Microsoft Exchange …
  Hardware Articles
·Hoe PC Restore Met Windows XP Van DOS 
·Welke klasse van Machine Is de Pentium 3…
·Epson 820 Aanwijzingen 
·Logitech GamePanel Programma 
·Hoe de beste Sound Set on My HP DV7 - 12…
·Compaq Evo Diagnostic Code probleemoplos…
·Hoe maak ik een Security Camera Hardwire…
·Een HDD verbonden aan een iPad 
·Hoe te openen een Dell 531S Slimline Des…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com