Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Herstel van beschadigde harde schijven
Harde schijven beschadigd raken voor een aantal redenen . Sommige zijn fysiek beschadigd . Anderen zijn logisch beschadigd . Het is echter mogelijk om de gegevens te herstellen van beschadigde harde schijf en verschillende stadia van schade herstel mogelijk . Als de drive heeft logische fouten , kan het gewoon re - configuratie of het gebruik van software data recovery tools nodig . Bereiding
p Het is belangrijk te bereiden op dit herstel , omdat als triage in een ziekenhuis , vaak is er maar een kans te halen . Maak ruimte voor uw " triage " gebied . U moet genoeg ruimte hebben voor het werken op de beschadigde schijf . Als u de behuizing opent , zul je gebieden waar de componenten kunnen worden aangelegd en geïdentificeerd wanneer ze te vervangen nodig . Het is een goed idee om een ​​aantal data recovery software. Als u de behuizing opent , zal je iets tussen een T5 en een T8 Torx sleutel nodig hebt ( afhankelijk van de grootte van de schijf die u opent . )
Fysieke of logische Failure
< br >

Doe een sanity check van de schijf als het is . Start vanaf het worst-case scenario , en werk omhoog naar de gemakkelijkste , minst bedreigende situatie . Als de drive heeft de " klik, klik , klik van de dood , " het is heel onwaarschijnlijk dat u in staat zal zijn om iets te herstellen van het, tenzij je een schone kamer en zeer gespecialiseerde tools . Er is herstel voor sommige stations in deze toestand , maar dit is buiten het bereik van amateur reparatie . Als u al weet waarom de schijf beschadigd is , zult u in staat om de beste beslissing over hoe om gegevens te herstellen maken . Als de drive is gedaald , kan het functioneren prima voor een tijdje , toen plotseling stoppen . Als bestandsgegevens lijkt te ontbreken , is dit een teken van een falende schijf . Je moet klaar zijn voor een volledige " snapshot " beeld van de aandrijving te zijn , omdat het je laatste kans om toegang te kunnen zijn . In elk geval, als u toegang tot het station , hebben een goede tweede rit klaar om die aan de gegevens te kopiëren . Logische schade kan worden veroorzaakt door virussen of proberen om de partitie grootte te veranderen . Soms is een herinstallatie van het besturingssysteem kan dit soort schade veroorzaken . Hoe dan ook , logische schade betekent dat de drive is niet terminal , en er alle mogelijkheid van data recovery .
Soorten Drive

Je kan herstellen van gegevens van een van de twee types van aandrijving , een PATA schijf of een SATA-schijf . Oudere stations zijn moeilijker om mee te werken , en steevast veel kleiner en veel minder in staat om alle nuttige gegevens opleveren omdat ze meer dan 10 jaar oud . Uit de twee types van aandrijving , zijn er vijf verschillende maten van de schijf van waaruit om gegevens te herstellen . De grootste drive is het 3,5 inch station , gevolgd door de 2.5 inch laptop schijf , de 1/8 inch draagbare media ( iPod ) rijden en de 0,85 inch drive, ook voor de media . Als het 3,5 inch schijf niet met een kruis - schroevendraaier kan worden geopend , zal het nodig hebben de T8 Torx om het te openen . De anderen zullen de T5 Torx .
Fysieke schade

Als de schijf is beschadigd en is schok leed , kan het functioneren prima voor een tijdje en dan plotseling nodig sterven . Als het station ontwikkelt een klikkend geluid , kan het onderste bord dat de motoren en hoofden , die vervangen moet worden uitgevoerd zijn. U krijgt een identieke bodem boord nodig hebben van exact dezelfde drive. Schakel de planken , en je kan in staat zijn om toegang te krijgen tot het station . Maar wees voorbereid voor slechts een toegang . Kopieer alle belangrijke gegevens van de schijf bij de eerste toegang . Je mag niet nog een kans krijgen . Als het station een " head crash , " een of meer van de lees /schrijf koppen heeft geleden in aanraking zijn gekomen met een schotel . Dit zal heel veel stof genereren . Als u de schijf met behulp van de in stap 3 genoemde Torx stations opent , zult u een goede kans om het stof weg te blazen met behulp van een perslucht blower krijgen . ( Gebruik alleen oppervlakkige straaltjes van de lucht , want meer dan dat zal waarschijnlijk meer schade aanrichten . Laat de schotel oppervlak niet aan . )
Gesuggereerde Logische Schade Herstel

In de huidige wereld , heeft schijf opslag geworden erg goedkoop . Dus is het relatief goedkoop om een ​​echt grote externe schijf te kopen , zoals een Seagate FreeAgent . ( Een 500GB schijf zou voldoende zijn, maar ze schijven maken ook in 1 , 1,5 en 2TB maten . ) Heeft u een reserve externe schijf als deze bij de hand voor het verzamelen van de gegevens . Vervolgens , de aanschaf van een betrouwbare data recovery software programma zoals GetDataBack . Een programma als dit zal altijd geven u de beste kans op data recovery met de minste hoeveelheid van gespecialiseerde kennis nodig is . Dit programma doorzoekt de ruwe schijf voor data streams , en sorteert ze in logische bestand structuren . Kopieer de datastromen om je vrije schijf . Als het station van waaruit u het herstellen van gegevens snel faalt , kunt u de afbeelding kopiëren optie, die alleen maakt een kopie van het ruwe beeld van de falende schijf te gebruiken . U kunt dan werken op deze kopie op uw gemak . Zodra de afbeelding is gekopieerd van de falende schijf , zult u niet nodig hebt om terug ooit weer naar het station .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hardware Disk Imaging Devices 
·Hoe maak je een SATA II- harde…
·Instructies voor het gebruik v…
·Hoe te Graph Vergelijkingen op…
·Usb opladen & Data Transfer 
·Hoe te Quicken de kerntemperat…
·Hoe te herstellen van mijn har…
·Wat is de NDIS Miniport 
·Hoe Computer Sound Fix 
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe de batterij van uw Apple iPad uitbre…
Hoe maak je een groep van e - mails met …
Vergelijking van de iPad naar de microco…
De voordelen van een iPad 
De nadelen van een iPad 
Hoe maak je een zachte reset van een iPa…
Afmelden bij van Twitterrific op een iPa…
Instructies voor het gebruik van een iPa…
  Hardware Articles
·Dell Laptop Kan niet veranderen BIOS 
·Hoe te Jump Drives formaat met NTFS 
·Hoe je BIOS Update over HP V6000 Als het…
·Kan ik een USB -printer draadloos 
·Hoe Memory Voeg toe aan een Dell Latitud…
·Hoe maak je verbinding met het internet …
·Mijn Nvidia 8600M is Oververhitting 
·Dell Dimension 4600-serie Specs 
·Wat inkt doet Cannon S900 gebruik? 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com