Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Wat zijn Computer Storage Devices
? Computers kunnen verzamelen en sorteren van gegevens en documenten te maken , maar het eindresultaat moet worden opgeslagen , zo niet geprint en direct gebruikt . Data en opslag van documenten moeten worden opgeslagen op een van de vele beschikbare opslagapparaten voor later op te halen , af te drukken , te veranderen of te manipuleren . Interne RAM van de computer ( random access memory ) slaat en loopt toepassingsprogramma's en het werk dat momenteel in gebruik is , zoals een brief die wordt getypt . Maar RAM geheugen inhoud verloren gaan als de computer is uitgeschakeld . Disks Floppy

De eerste uitvinding die opslag een revolutie voor de personal computer -industrie was de introductie van diskettes . Vergelijkbaar met tape , deze magnetische opslagmedia waren platte schijven die binnen een huls gedraaid . De originele 5 - inch formaat snel had een 8 - inch vergroting opslag van meer gegevens en beide werden uiteindelijk vervangen door een kleinere 3 ½ inch grootte die eigenlijk opgeslagen - tot 1.44 megabytes . Dit waren grote verbeteringen , maar snelheid en betrouwbaarheid waren nog steeds een probleem . Vandaag , diskettes zijn bijna volledig vervangen door andere opslagmedia , zoals cd's en dvd's , die sneller , betrouwbaarder zijn , en hebben enorme opslagcapaciteit .
Harde schijven
< br >

De toevoeging van harde schijven uiteindelijk gaf personal computers meer betrouwbare opslag , met sneller laden en opslaan van programma's en gegevens . Vergelijkbaar met het concept van de diskettes , werd het magnetische medium geplaatst op een harde metalen schotel die veel sneller zou kunnen draaien . Harde schijven werd al snel standaard interne apparaten op pc's , maar opslagcapaciteiten van 20 , 32 en 40 megabyte werden vrij snel gevuld . Externe harde schijven , die nog in gebruik zijn , werd het wenselijk add -ons . Vandaag, echter , externe harde schijven zijn klein, snel , goedkoop en verkrijgbaar in opslagcapaciteiten van 500 gigabyte en zelfs 1 terabyte ( 1000 gigabyte ) .
Flash Drives

Solid state geheugen apparaten genaamd " flash drives " zijn uitgegroeid tot een welkome opslagmedium voor pc -gebruikers . Deze kleine apparaten zijn slechts ongeveer 2 centimeter lang en gunstig stekker in de USB-poort van een computer . Dit maakt ze draagbaar, waardoor een gemakkelijke overdracht van bestanden tussen pc's en laptops , en zelfs tussen pc's en Apple computers . Om de computergebruiker , flash drives verschijnen als een andere harde schijf waarop gegevens kunnen worden geschreven en gelezen bij hoge snelheden . Omdat er geen bewegende delen , flash drives zijn zeer betrouwbaar en kan houden " bulten en blauwe plekken . " Opslagcapaciteit van maximaal 32 megabytes zijn gemeenschappelijk. Flash drives worden ook wel aangeduid als " reis- stations" en " verwisselbare schijven . "
Cd's en dvd's

cd
en dvd's zijn optische opslagmedia die goed geschikt zijn voor externe opslag , met dvd's opslaan van maximaal 4,7 gigabyte . Deze schijven zijn gemakkelijk te lezen en te schrijven , en zijn zeer betrouwbaar , hoewel krassen veroorzaakt door verkeerd gebruik problemen veroorzaken .
De toekomst is hier

Nu, zelfs dvd's zijn wordt verbeterd , met Blu-Ray versies toenemende opslagcapaciteit en " light scribe " technologie waardoor gebruikers de laser in hun dvd-stations te etsen etiketten op hun schijven te gebruiken .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe te SanDisk Password Protec…
·Verschillende Operations of a …
·Hard Drive Upgrades voor een D…
·Hoe maak je verbinding een Eps…
·Hoe te installeren TS - H663 
·Fujitsu MPD3084AT Specs 
·Hoe weten wat Partition Heeft …
·Fysieke schijf Recovery 
·Toshiba HDD Installatie 
  Related Articles
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe kan ik muziek toe aan een iPad vanaf…
Hoe het nu iTunes University Cursussen v…
Wat is een jailbroken iPad ? 
Hoe je foto's te synchroniseren vanaf uw…
Hoe Hook Up een iPad naar uw computer 
Welke bestandsformaten worden door de iP…
Wat Goed Is de iPad ? 
Kan de iPad de plaats innemen van een co…
  Hardware Articles
·Hoe maak je een Sandisk Micro Flash 
·Hoe maak mijn MacBook Pro Functie Geslot…
·Korte beschrijving van de Voordelen & Na…
·Toegang tot een Plug - and- Play Webcam 
·Zes GB Vs . Vier GB geheugen op een XPS-…
·Hoe te Luidsprekersnoer Build for Comput…
·Hoe de Logitech Force Feedback voor de M…
·Hoe maak je een Wireless Printer install…
·Hoe te openen de Tecra 8000 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com