Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Computer Drives >> Content
Informatie over Diskettes
In de vroege dagen van de personal computers , diskettes reed de machines en voorzien van een plek om te slaan programma's en documenten . Maar als opslag technologie geavanceerde , werden diskettes vervangen door harde schijven , USB - opslagapparaten , flash drives en online opslag . In 2010 , Sony - de grootste fabrikant van diskettes - aangekondigd dat ze zullen geleidelijk uit de oude schijven . Vroege Floppies

Vroege floppies
had een diameter van acht centimeter , of ongeveer de grootte van een lange - play verslagalbum - een andere uitgestorven soorten . Door de jaren 1980 , schijven daalden tot 5 1/4 inch in diameter , maar ze hetzelfde ontwerp hield - een schijf ingekapseld in een buigbare kunststof envelop . Deze eenzijdige disks droeg een double - density capaciteit van 360 kilobyte . Later , schijven een harde kunststof behuizing met een veerbelaste klep aan het medium te beschermen , had twee bruikbare kanten en een capaciteit van 1,44 megabyte . Deze nieuwere schijven had een diameter van 3,5 inch , waardoor ze klein genoeg om in een borstzak .
Houdbaarheid

De vroegere diskettes had weinig bescherming tegen vingerafdrukken dat het metalen oppervlak van de schijf kunnen beschadigen . Ze waren ook gevoelig voor magneten , stof, hitte en wordt gebogen . De nieuwere 3-1/2-inch schijven waren steviger maar nog steeds gevoelig voor schade . Ze waren goedkoop, maar had een levensduur van ongeveer twee jaar .
Primary Storage

In de begindagen van computers , diskettes behandeld alle data-opslag nodig heeft . Het hele besturingssysteem zou draaien op een schijf en laadt zichzelf in het geheugen . Om een ​​programma uit te voeren , je vaak moest in het programma schijf , omwisselen van de systeemschijf . Bestanden kunnen worden opgeslagen op nog een andere schijf , waardoor voor een groot deel van de disk swapping .
Harde Schijven

De eerste harde schijven mag de computer gebruiker om zijn systeem te zetten bestanden en programma's op de grotere capaciteit interne harde schijf , maar gegevensbestanden werden vaak gehouden op diskettes voor draagbaarheid . De meeste computers had nog een diskette baai om ofwel de grotere 5-1/4-inch schijven of de kleinere 3,5 - inch schijven huisvesten.
Storage Evolutie

Met de komst van herschrijfbare cd - rom-stations , hoewel, diskettestations viel uit de gratie . Meer computers geleverd met de cd - rom-drive en zonder diskettestation . Later , USB -sticks en grotere , draagbare USB- harde schijven dreigde de oude floppy disk uitgestorven te maken , en online " cloud " storage wierp een nog grotere bedreiging voor de iconische diskette .
Lezen van je oude floppies

Sommige computergebruikers
kunnen nog documenten of programma's op diskette hebben . De enige echte manier om deze bestanden te lezen of terug te winnen is op te halen een floppy drive en installeer deze op de computer .

Previous: Next:
  Computer Drives
·Hoe maak je een FireWire video…
·Hoe te controleren of mijn pc …
·Welke is beter voor back-up , …
·Wat zijn Data Storage Devices 
·Wat Is Bar Code 39 
·Hoe te verbinden Twee harde sc…
·Verschillen tussen een analoge…
·Hoe maak je een Cassette conve…
·Hoe te 8mm video te convertere…
  Related Articles
Hoe informatie over de ePub boek formaat…
iPad en SGS Informatie 
Informatie over de iPad 3G 
Raak Informatie over de iPad 
Hoe vindt u grafische kaart Information 
Over SLI videokaart Technologie 
ATI videokaart Informatie 
Hoe te lokaliseren Video Card gegevens o…
Over de videokaart in een Mac Mini 
  Hardware Articles
·Hoe kan ik een Dell Dimension E521 Voedi…
·Hoe te DataVault Password Manager synchr…
·Hoe maak je een foto Vergroot Met een kl…
·HP vs Dell laptops 
·Mijn MacBook Pro laadt niet op 
·Hoe af te nemen op de spatiebalk om een …
·Snelste Compact Flash Cards 
·Hoe te Inktcartridge Bags Recycle 
·How to Get My Bluetooth Headset aan het …
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com