Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Hardware >> Apple Computers >> Content
Hoe maak je een iBook G4 Circuit Board batterij vervangen op een iBook G4
Werken in een Apple Macintosh iBook G4 is een van de moeilijkste taken die je zult uitvoeren als u ervoor kiest om Macs te repareren . Gemaakt voor de consumentenmarkt , werden iBooks nooit bedoeld om elkaar door de gemiddelde gebruiker , maar Mac reparatie professionals worden genomen . Het vervangen van de printplaat " batterij " op een G4 iBook betekent in wezen het nemen van de hele computer uit elkaar en het vervangen van de printplaat of " brein" van de Mac . De technici van Apple besloten dat voor deze modellen zouden zij geen gebruik maken van de standaard PRAM of Parameter Random Access Memory batterij . In plaats daarvan , het bedrijf voorzien van een schakeling op de printplaat die een lading lang genoeg tussen batterij swaps gehouden zodat u datum , tijd en andere gegevens niet zouden verliezen . Wat je nodig hebt
Anti - statisch polsbandje
Werkbank
Zachte doek
Torx T8 schroevendraaier
Phillips # 00 schroevendraaier
Spudger
Phillips platte schroevendraaier , kleine
moersleutel , 4 millimeter
Toon Meer Aanwijzingen
1

Draag de anti - statische polsbandje van begin tot eind van deze lange procedure . Het helpt moet de statische elektrische opbouw die iBook kon ruïneren . Macht de iBook uit en trek de stekker . Verplaats de iBook om uw werkbank en zet hem ondersteboven op de doek . Gebruik uw duimnagel of een nikkel aan de grote schroef waarmee de batterij releases draaien . Neem de batterij uit . Draai de iBook rechtop , opent u het scherm en gebruik de platte schroevendraaier om de enkele schroef in het toetsenbord parallel te schakelen om het toetsenbord . Het ligt boven de " 6 " . Met uw nagels , trek de twee toetsenbord vrijlating clips naar u op hetzelfde moment . Ze bevinden zich boven de toets " 1 " en de toets " Delete " . Klap het toetsenbord terug naar u , rust het op het trackpad . In het toetsenbord kamer , draai vier kruiskopschroeven . Ze blijven in het RAM- schild, dat je nu kunt verwijderen . Kopen van 2

Pak de kabel van het toetsenbord aan de rechterkant van de RAM- chips en los het. Zet de computer ondersteboven weer naar beneden . Ontkoppel drie T8 schroeven uit de onderkant van de behuizing . Wrik de rubberen voetjes aan de onderkant met de spudger . Verwijder de schroeven eronder. Haal de metalen ringen op de rubberen voeten posities . In de batterij kamer , aan weerszijden van de connector , verwijder de twee Phillips schroeven . Pak de witte plastic onderkant van de behuizing van de iBook aan de dunne rand op de hoek van het batterijcompartiment . Druk aan beide kanten om de clips los te maken . Til die hoek van de onderkant van de behuizing . Terug in de accu ruimte , gebruik uw platte schroevendraaier naar de bodem van de sleuf verplaatst tegen de muur naar u toe .
3

Plaats uw spudger tussen de onderste en bovenste gevallen waarin u het losgemaakt . Verplaats de spudger langs deze naad om geleidelijk en voorzichtig ontgrendelen van de onderkant van de behuizing . Herhaal langs de twee korte zijden en de lange zijde in de buurt van het batterijcompartiment . Verplaats de iBook rond zodat het scharnier naar u toe . Pak de onderbehuizing met beide duimen aan weerszijden van het scharnier en wegduwen van het scharnier . Zet de onderkant van de behuizing opzij . Verplaatsen in het batterijvak en neem twee veren . De iBook bodem nu is ingesloten in een metalen afscherming in het bezit van 10 Phillips schroeven . Los van al deze schroeven . Neem voorzichtig het schild en proberen te houden van buigen .
4

Vind de DC - in board in de linkerbovenhoek en draai de schroef . Neem de DC - in board out . Volg kabel van het bestuur , het verwijderen van lijm langs de weg , om de connector op het logic board en los het. Schroef een totaal van 11 Phillips schroeven langs de randen van de iBook . Zes zijn aan de linkerkant van het optische station om de batterijhouder . Twee zijn links en rechts van de ventilator . Drie zijn van de rechterrand van de batterij gebied aan de verre rechterhoek van de iBook .
5

Zet de iBook terug rechtop en open het scherm . Verwijder de drie Phillips schroeven onder het toetsenbord . Zoek de kleine trackpad kabelconnector buurt van het geval aan de onderkant van het RAM-geheugen en uit te schakelen. Til de bovenkant van de behuizing naar links om twee connectors openbaren en los ze . Opstijgen van de topkoffer . De bovenste metalen schild is beveiligd door 13 Phillips schroeven . Verwijder ze allemaal . Buig het schild terwijl u deze verwijdert .

Move 6 aan de linkerkant in de buurt van de havens en schroef de twee schroeven waarmee de modem . Til de modem uit de rechter benedenhoek en verwijder deze . Schakel de modem kabel . Vind de grijze AirPort-kaart net onder de modem en schakel drie kruiskopschroeven uit de beugel overheen . Haal de beugel . Ontkoppel twee Phillips schroeven van de AirPort-kaart . Til de kaart om de route van de antennes . Maak de antennes en verwijder de kaart . Verwijder alle negen Phillips schroeven die je vindt tijdens het kijken neer op de open iBook . Drie zijn op het lange deel van het koellichaam , en zes meer zijn rond de ventilator . Verwijder de twee moeren op het smalste deel van het koellichaam . Licht de grille stuk nabij het scherm als u til het koellichaam .
7

Zoek twee Phillips schroeven op de plastic nok buurt van de havens en verwijderen . Neem de plastic ring die de haven bestrijkt . Duw in de spudger aan de rechterkant van de bovenste poort en wrikken naar links . Neem het bord buiten. Maak de kabelafscherming van de printplaat aan de rechterkant van de havens . Vinden vier kruiskopschroeven , twee aan weerszijden van de harde schijf , en verwijder ze . Til de vaste schijf uit de links en verwijder deze. In de lege schijf ruimte , los van de connector aan de linkerzijde . Aan de rechter benedenhoek van het RAM-geheugen , los van de connector .
8

Til het deksel klem op de connector aan de rechterzijde van het RAM-geheugen . Schuif de kabel uit . Sluit het scherm en draai de iBook opnieuw. Los twee schroeven uit de batterij connector . Til de printplaat en loskoppelen van de connector . Acht kruiskopschroeven nog steeds over de printplaat op zijn plaats . Vind alle acht schroeven en verwijder ze . De meeste zijn in de helft van het bestuur dichter bij de batterij kamer , met slechts twee omhoog dichtbij het ​​scherm . Ontkoppel twee kabelaansluitingen aan de linker-en een aan de onderkant naar u toe . Trek de printplaat door de rechterrand en verwijder deze . Vervang het door een nieuw bestuur door het omkeren Stappen 8-1 .

Previous: Next:
  Apple Computers
·Hoe muziek installeren op de i…
·Hoe om wat ruimte te herstelle…
·Hoe de verborgen pictogrammen …
·Hoe je alleen gebruiken extern…
·Over Refurbished Mac Minis 
·Hoe maak je een Mac Pro -compu…
·Hoe maak je een AirPort-kaart …
·iTunes zal niet openen op mijn…
·Hoe maak je een Apple Mini Dis…
  Related Articles
Hoe te Rechtvaardigen de aankoop van de …
Hoe maak je een nieuwe Apple iPad Comput…
Hoe de iPad kopen 
Hoe te kiezen tussen een Apple iPad en e…
Hoe te lezen Books op iPad 
Hoe de Krant op iPad 
Hoe Flip Ultro /Mino video's afspelen op…
Hoe HD- video's naar iPad op Mac OS X 
Hoe maak je een Cute Satchel Purse te ma…
  Hardware Articles
·Toshiba Satellite M35 - S3592 Specificat…
·Hoe je het toetsenbord vervangen op de S…
·Hoe je je eigen Avatar op een Mac 
·GeForce 6800 Ultra Specs 
·Hoe installeer ik een 1370 Wireless Card…
·Kan U afbeelding een bestaande harde sch…
·Is er een manier om gegevens van een Dea…
·Hoe te importeren Van TiVo naar Mac 
·Hoe te bellen op een iPod Touch met behu…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com