‘Spotify gewaardeerd op 8,4 miljard dollar’

Dat meldt de Wall Street Journal vrijdag op basis van ingewijden. Onder de investeerders bevinden zich volgens de krant onder meer Goldman Sachs en de investeringsautoriteit van Abu Dhabi.

Het is de zevende keer dat Spotify geld ophaalt bij investeerders. De muziekstreamingsdienst haalde hiervoor een bedrag van meer dan vijfhonderd miljoen euro op.

Spotify maakt nog altijd verlies, ondanks dat het zo’n 15 miljoen betalende gebruikers heeft en nog eens 45 miljoen gebruikers die alleen gebruikmaken van de gratis dienst, die ondersteund wordt met advertenties. 

Zo’n 70 procent van de omzet van het bedrijf gaat echter naar het betalen van royalties aan de platenmaatschappijen. De grootste platenmaatschappijen beschikken bovendien een aandeel in het bedrijf. Universal, Sony en Warner hebben samen zo’n vijftien procent van Spotify in handen. 


Gratis

Spotify staat de laatste maanden onder druk van de platenlabels en artiesten om zijn gratis dienst te beperken om zo meer klanten te laten betalen voor de dienst. Volgens Spotify zijn die gratis gebruikers juist nodig om nieuwe gebruikers aan te trekken.

Daarnaast groeit de concurrentie voor de Zweedse muziekstreamingdienst. Zowel Google als Apple werken aan een eigen muziekstreamingdienst. Ook rapper Jay Z onthulde onlangs zijn eigen muziekdienst, Tidal.

De tien hoogst gewaardeerde tech-startups

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>