Review: LG G Watch R

Smartwatches zijn er al geruime tijd. Met de komst van Android Wear is de ontwikkeling van dat soort horloges alleen maar sneller gegaan. Android Wear is immers een versie van Android die speciaal is gemaakt voor zogeheten wearables, waar smartwatches ook onder vallen. Tot nu toe leken smartwatches alleen nog niet echt op horloges. Daar brengt LG met de G Watch R verandering in.

Van een afstandje is het verschil bijna niet te zien. De behuizing is gemaakt van matzwart aluminium, wat het geheel een vrij luxe uitstraling geeft. Het bandje kan vervangen worden door een standaard horlogebandje.

Lees ook: Deze armband projecteert je smartphone op je arm

Goede specificaties van G Watch R

Naast een overtuigend uiterlijk heeft de G Watch R ook goede specificaties. Er zit een processor in die ook in midrange-smartphones gebruikt wordt en die krachtig genoeg is. Het ronde scherm heeft een resolutie van 320×320 pixels. Met een diameter van 3,3 centimeter (1,3 inch) is dit klokje wel vrij groot voor een horloge. Hebt u smalle polsen, dan kunnen we ons voorstellen dat dit te groot is. Het scherm geeft lekker veel licht. U kunt ervoor kiezen om het continu aan te laten staan, of om het alleen aan te laten springen op het moment dat u uw pols draait om erop te kijken. Dat laatste zouden we u aanraden: zo wordt de accuduur aanzienlijk verlengd.

Interessante mogelijkheden

Op dit moment zijn de mogelijkheden van Android Wear nog vrij beperkt. Het is nu aan ontwikkelaars van apps om ervoor te zorgen dat de koppeling met Android Wear gelegd wordt. Er zijn nu al wel enkele zaken beschikbaar: zo zitten er bijvoorbeeld een stappenteller en een hartslagmeter op. Een van de interessantere mogelijkheden is navigatie. U krijgt op uw Watch R de zogeheten ‘turn-by-turn’ navigatie, net zoals dat bijvoorbeeld op een TomTom gaat. Hou er wel rekening mee dat u voor het merendeel van de functies tegen het horloge moet praten, iets waar niet iedereen van gecharmeerd is.

Conclusie

Mooiste en beste smartwatch tot nu toe, maar nog altijd beperkt qua mogelijkheden.

Pluspunten

Fraai design, krachtige hardware, mooi scherm.

Minpunten

Mogelijkheden beperkt, duur.

Adviesprijs: €279,–

Voor meer informatie: www.lge.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>