Uber belooft privacybeleid te verbeteren

Volgens advocatenkantoor Hogan Lovells waren de Uber-richtlijnen en procedures over toegangscontrole, databeveiliging en het bewaren van gegevens al in orde. Dat meldt Reuters.

Het rapport werd aangevraagd en betaald door Uber. Het omstreden taxibedrijf kan volgens het advocatenkantoor wel voor verbetering zorgen door werknemers beter te trainen en de toegangscontrole aan te scherpen. Ook zouden consumenten beter ingelicht kunnen worden over de richtlijnen.
​Privacyzorgen


Uber stelde Hogan Lovells in november aan om een rapport op te stellen. Het taxibedrijf kwam toen negatief in het nieuws toen een topman van het bedrijf zei journalisten te willen bespioneren. Zo zouden die in geval van negatieve verhalen Uber in diskrediet gebracht kunnen worden.

Uber zou daarvoor onder meer vrijelijk in de ritgeschiedenis van gebruikers kunnen kijken. Het bedrijf bleek met een zogenoemde ‘God View’ gebruikers zelfs live op een kaart te kunnen volgen.

Uber ligt daarnaast onder vuur door zijn behandeling van chauffeurs. Die zijn officieel niet in dienst bij Uber, maar werken als oproepkracht.
Makkelijk ontslaan


In de VS heeft die situatie tot een rechtszaak tussen ontevreden chauffeurs en Uber geleid. Tijdens die zaak zijn interne e-mailberichten tussen Uber-medewerkers openbaar gemaakt. Die jubelen daarin over het gemak waarmee zij opstandige chauffeurs met de druk op een knop kunnen ontslaan.

Daarnaast wordt Uber in veel steden en landen verboden, vaak omdat het bedrijf op oneerlijke manier met taxichauffeurs zou concurreren. Ondanks dergelijke regelgeving en negatieve publiciteit groeit Uber erg snel.

Het bedrijf werd eind 2014 op een waarde van 40 miljard dollar geschat, zo’n vier jaar na de oprichting. Ook sleept het bedrijf op regelmatige basis miljardeninvesteringen binnen.

Uber: De opkomst van de populaire, maar controversiële taxi-app

Waarom protesteren Nederlandse taxi-chauffeurs niet tegen Uber?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>