‘Apple wil Apple Watch-apps van derden half februari hebben’

Volgens een bron van Macrumors heeft Apple een van zijn grootste Apple Pay-partners gevraagd zijn Apple Watch-app op 12 februari gereed te hebben.


Volgens de Apple-nieuwssite wijst dit erop dat Apple zijn smartwatch voor de verkoopstart in april nog uitgebreid wil testen. Duizenden Apple-medewerkers zouden het horloge al dragen om foutjes uit het systeem te krijgen.


Daarnaast zou Apple mogelijk tijdens een presentatie voorafgaand aan de verkoopstart enkele functies en apps van de Apple Watch willen presenteren. Apple nodigt vaker ontwikkelaars uit om nieuwe functies of technologie bij presentaties met hun apps te demonstreren.


De Apple Pay-betaalfunctie zou bij zo’n presentatie belangrijk zijn. De Apple Watch kan betalingen via NFC zonder tussenkomst van een pincode uitvoeren. Gebruikers voeren die in wanneer zij het horloge omdoen, waarna de pincode pas weer nodig is als het contact met de huid verbroken is geweest.


Hoewel Apple inmiddels heeft gemeld dat zijn horloge vanaf april verkrijgbaar is, zijn veel zaken nog onbekend. Zo is de batterijduur niet duidelijk, en is alleen de prijs van het goedkoopste aluminium model bekend. Die gaat 349 dollar kosten, prijzen voor een stalen en gouden variant zijn nog onbekend.


Eerste indruk: Zorgt de Apple Watch voor een revolutie?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>