Google Now ondersteunt nu apps van derden

Dat maakt Google vrijdag bekend. Tot nu toe toonde Google Now enkel functies van Google zelf, zoals de snelste weg naar huis via Google Maps, de agenda via Google Agenda nieuwsberichten via de zoekmachine.


Daar worden nu functies van apps als Shazam, Ebay, Airbnb, Duoluingo en Runkeeper in opgenomen. Net als bestaande Google Now-functies krijgen de apps in de digitale assistent de vorm van zogenoemde cards.


Die kaarten tonen beknopte informatie van de app, die op dat moment en op die plek het meest relevant is. Shazam biedt bijvoorbeeld snel toegang tot het herkennen van muziek, waar Airbnb huurhuizen op recent gezochte plekken toont.


De functie werkt vooralsnog alleen met de Android-versie van Google Now, en wordt de komende tijd na een update van de Google-app uitgerold. Google heeft een lijst gepubliceerd met de ruim dertig apps die Google Now op korte termijn gaan ondersteunen. Ondersteuning van andere apps volgt volgens Google snel daarna.


Google-app geeft nu antwoord in het Nederlands


Wat is Google Now en hoe werkt het?

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>