Tele2: Vanaf eind januari lagere 3G-snelheid

Tele2 verlaagt vanaf 31 januari 2018 de maximale up- en downloadsnelheid van 3G-internet naar 2 Mb/s. De hoop is dat meer klanten overstappen naar 4G. Zij zijn op de hoogte gesteld van de verandering middels een nieuwsbrief.

Volgens de provider wordt 3G telkens minder gebruikt. Men spreekt dan ook van een backup-netwerk, waarvan ‘het dataverkeer stap voor stap wordt teruggedraaid’. De uitfasering van 3G werd bij Tele2 al eerder ingezet. Begin dit jaar werd duidelijk dat nieuwe klanten verplicht werden een 4G-toestel te gebruiken.

Niet de enige

Tele2 is niet de enige provider die afscheid neemt van 3G. Vodafone gaat rigoureuzer te werk en kapt het netwerk volledig af, maar wel pas vanaf 2020. Onlangs werd bekend dat Tele2 samengaat met T-Mobile. Als de overname wordt goedgekeurd, hoopt men de aandacht juist te kunnen richten op de uitrol van een nieuw 5G-netwerk.

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>