Samsung investeert in waterafstotend glas voor smartphones

De smartphonemaker heeft een exclusieve licentie gekocht op een glascoating die is ontwikkeld door Oak Ridge National Laboratory, een onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Energie.

De coating is ‘hydrofoob’. Dat betekent dat waterdruppels worden afgestoten en direct van het glas af rollen of zelfs stuiteren. Als water van het scherm af vloeit, neemt het ook stof en andere viezigheid mee. Verder spiegelt het glas met de coating minder dan een ‘normale’ variant en zou het ook minder gevoelig moeten zijn voor vingerafdrukken.

Samsung heeft enkel een licentie om de coating te gebruiken in elektronica, maar volgens de Oak Ridge-onderzoekers zou het glas ook goed van pas kunnen komen in onder meer lenzen en zonnepanelen.

Het is onduidelijk op welke termijn Samsung het glas zou kunnen inzetten in zijn smartphones. De smartphones die nu op de markt zijn gebruiken doorgaans ‘Gorilla Glass’ voor hun schermen, een extra kraswerend soort glas. Het is onduidelijk of de waterafstotende coating daarmee te combineren valt.

Video: Waterafstotend glas mogelijk in toekomstige smartphones

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>