Facebook blokkeert tijdelijk profielen van Palestijnse journalisten

Het gaat om de accounts van vier redacteuren van Shebab News Agency, en drie medewerkers van Quds News Network. Een van de redacteuren van Shebab News Agency kan nog steeds niet bij zijn of haar account, meldt Al Jazeera

Facebook meldt tegenover Electronic Intifada dat het gaat om een vergissing, en heeft excuses aangeboden: “Ons team verwerkt miljoenen meldingen per week, en soms hebben we het bij het verkeerde eind.”

Volgens medewerkers van de twee bedrijven heeft het blokkeren van de accounts echter te maken met een recente samenwerking tussen Israël en Facebook om berichten die oproepen tot geweld, naar aanleiding van een serie Palestijnse aanvallen op Israël.

Volgens critici worden die afspraken echter ook gebruikt om anti-Israëlische geluiden te censureren, en niet alleen berichten die oproepen tot geweld. 


Onpartijdig

Facebook ligt de afgelopen maanden wel vaker onder vuur omdat het niet altijd onpartijdig zou zijn. Het sociale netwerk zou onder meer bevooroordeeld zijn in welke nieuwsartikelen als ‘trending’ worden gemarkeerd, waardoor conservatieve berichtgeving minder prominent naar voren komt.

Het sociale netwerk heeft vervolgens de manier waarop nieuwsartikelen als trending worden gemarkeerd aangepast.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>