Succesvolle eerste test met onbemand vliegtuig Facebook

Dat heeft Facebook bekendgemaakt in een persbericht. De drone, genaamd Aquila, bleef tijdens de testvlucht 96 minuten in de lucht hangen.

Tijdens deze testvlucht verbruikte de drone 2.000 watt stroom – vergelijkbaar met het verbruik van een haarföhn of een krachtige magnetron. Het uiteindelijke verbruik bij hoge vluchten is naar verwachting 5.000 watt. De machine wordt met zonnepanelen van stroom voorzien.

Het onbemande vliegtuig moet in de toekomst internet gaan aanbieden op moeilijk te bereiken locaties. Door op een hoogte tussen 18 en 27 kilometer te vliegen, kan er een draadloos signaal naar de grond worden gestuurd.

De Aquila wordt een onderdeel van Facebooks initiatief om internet op nieuwe plekken aan te bieden. Op termijn moet de drone drie maanden kunnen rondvliegen om internet aan te bieden.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>