Amerikaanse politie wil smartphone ontgrendelen met 3D-geprinte vinger

Dat vertelt professor Anil Jain van de Michigan State University aan Fusion

Met de 3D-geprinte vingers wil de politie de vingerafdrukscanner van een telefoon gebruiken, zodat het toestel toegankelijk wordt bij een onderzoek. De telefoon is afkomstig van het slachtoffer van een moord.

De politie had al vingerafdrukken in handen van het slachtoffer, omdat hij voor de moord al eens was gearresteerd. Een student van Jain gebruikte de vingerafdrukdata om de vingers met een 3D-printer na te maken. 

Met een dunne laag van metaalstukjes zijn de geprinte vingers geleidend gemaakt, zodat ze ook op een vingerafdruksensor op een smartphone kunnen reageren.

Het is nog onduidelijk of de 3D-geprinte vingers voldoende zijn om de smartphone te ontgrendelen. De politie heeft de vingers nog niet gekregen, omdat deze nog worden getest op de universiteit. 

De 3D-printmethode zou politie een nieuwe manier bieden om de smartphones van slachtoffers of verdachten te ontgrendelen. Op het moment is er vaak nog een ontgrendelcode nog, of moet er worden samengewerkt met de telefoonfabrikant.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>