Upgraden naar Windows 10: Aftellen is (letterlijk) begonnen

Vanaf 29 juli kun je niet meer gratis upgraden naar Windows 10. Om dat nog eens extra te benadrukken, heeft Microsoft het upgradevenster van een aftellende klok voorzien.

Het scherm waarin je er op wordt geattendeerd dat Windows 10 voor je klaar staat, meldde altijd al dat het aanbod 29 juli zou aflopen. Nu zie je aan de hand van een timer hoe lang het precies duurt – tot op de seconde af.

De vraag is daarbij ook wat er gaat gebeuren zodra de klok nul slaat, en er geen update naar Windows 10 is gedaan. Krijg je er een venster voor terug waarmee je alsnog kunt upgraden, maar dan tegen een prijs? Dat is nog niet duidelijk.

Wel of niet?

Microsoft heeft wel al laten weten dat de notificatie (die velen een doorn in het oog is) op den duur weer verdwijnt. Dat gaat ergens na 29 gefaseerd gebeuren. Twijfel je nog of je de overstap wil maken? Lees hier waarom je het wel of niet kunt overwegen.

Kort na de actie is verlopen, lanceert een grote update voor Windows 10. Deze zogeheten Anniversary Update volgt op 2 augustus

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>