Japanse lancering Pokémon Go uitgesteld

Het spel zou eigenlijk woensdag lanceren in Japan, de thuisbasis van de bekende franchise, zo bleek eerder deze week uit een uitgelekte e-mail. Volgens de Japanse krant Nikkei zou het spel nu een dag later worden gelanceerd.

De bedrijven achter het spel, Niantic, Nintendo en The Pokémon Company, zouden bang zijn dat de servers het nieuwe aantal spelers niet aan zouden kunnen, aldus ingewijden tegenover Techcrunch. Eerder uitte Niantic-CEO John Hanke al zorgen over de servercapaciteit. 

Exacte gebruikersaantallen van het spel zijn niet bekend, maar dat het een groot succes is is duidelijk. Op Android is de app tussen de 10 en 50 miljoen keer gedownload, blijkt uit de officiele statistieken van Google. Volgens recent marktonderzoek zouden meer dan 1 miljoen Nederlanders de game al hebben gespeeld. 

Review: Verslavende smartphonehype Pokémon Go 


Beurswaarde

Ook Nintendo profiteert van het succes. In de twee weken na de release van het spel zag het bedrijf zijn beurswaarde verdubbelen, waarmee het het hoogste punt sinds 2010 heeft bereikt. Woensdag nam Nintendo juist weer een finke stap terug, met een daling van 12,6 procent op de beurs in Tokio.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>