Nico360 is kleinste virtual reality-camera ter wereld

Nu virtual reality in opkomst is, zien we ook telkens meer 360-graden-camera’s voor consumenten opduiken. In China werkt men nu aan een extra klein exemplaar, de Nico360.

De Nico360 is uitgerust met twee 16 megapixel Sony-lenzen, waarmee video’s met een totale resolutie van 2560 x 1440 pixels gemaakt worden. De bijbehorende smartphone-app plakt de beelden van de afzonderlijke camera’s zelf aan elkaar tot een 360-graden-geheel.

Het cameraatje is erg handzaam, een vierkant blokje van 46 x 46 millimeter met een gewicht van 96 gram. Tevens is ‘ie waterdicht zonder dat er nog een externe behuizing aan te pas komt (zoals bij de GoPro bijvoorbeeld) en is er 32 GB interne opslag aanwezig.

Over de helft

De actiecamera is nog niet zomaar te koop. De makers hopen eerst voldoende investeringen op te halen via crowdfunding. Dat lijkt ze te gaan lukken, want ze zitten al op ruim over de helft van hun oorspronkelijke doel. De Nico360 moet uiteindelijk 199 dollar kosten.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>