Mobiele malware maakt bellen met bank onmogelijk

Onderzoekers van Symantec hebben malware voor Android ontdekt die slachtoffers niet meer laat bellen met hun bank. Tenzij ze een andere telefoon gebruiken, natuurlijk.

Het virus ‘Android.Fakebank.B’ steelt creditcardgegevens en is al langer in omloop. Een nieuwe variant herkent nu echter de nummers die met het geïnfecteerde toestel gebeld worden. Zit daar het nummer van een bank bij, dan wordt er automatisch weer opgehangen. 

Geen paniek

De criminelen hopen zo langer hun gang te kunnen gaan, omdat je minder mogelijkheden hebt om je bank in te laten grijpen. Gelukkig is er in Nederland nog geen reden tot paniek. De malware heeft Russische en Zuid-Koreaanse Android-gebruikers (en banken) op het oog.

Wie toch met het virus in aanraking komt, wordt aangeraden op andere manieren contact op te nemen met hun bank. Bijvoorbeeld via een andere telefoon, of via internet. Het is in deze gevallen namelijk belangrijk om creditcards zo snel mogelijk te laten blokkeren.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>