Aandeel Nintendo in de lift na verschijning mobiele Pokémon-game

Nintendo was het meest verhandelde aandeel op de beurs in Tokio en eindigde de dag met een waardestijging van krap 9 procent. De marktwaarde van Nintendo komt daarmee op rond de 20,6 miljard euro te liggen.

Pokémon Go is nog niet officieel in Nederland beschikbaar, maar veroverde in de Verenigde Staten en Australië al de hoogste plek in de ranglijsten van Apples App Store.

In de game kunnen spelers in de echte wereld Pokémon vangen, door rond te lopen met hun smartphone. Ook strijden drie verschillende teams om Pokémon-gyms.


Populair

Het spel werd ontwikkeld door Niantic, een voormalige Google-dochter die eerder de smartphonegame Ingress maakte. Ook in dat spel moeten spelers de echte wereld in. Niantic werkte samen met The Pokémon Company, waar Nintendo een groot aandeel in heeft.

Ook in Nederland lijkt Pokémon Go al populair te zijn geworden, ondanks zijn afwezigheid uit de appwinkels. De game is voor Android al als los APK-bestand te downloaden, en iOS-gebruikers kunnen een Australisch of Amerikaans App Store-account aanmaken om de game te downloaden. 

Het is niet bekend wanneer Pokémon Go officieel in de Nederlandse appwinkels zal verschijnen, maar vermoedelijk zal dat binnen enkele dagen gebeuren.


Smartphonemarkt

Veel Nederlandse Pokémon-gyms zijn inmiddels al in beslag genomen door de eerste spelers.

De game is gratis te spelen, maar met in-app aankopen kunnen spelers hun voortgang in het spel versnellen. In de eerste dagen leek het spel te lijden onder zijn eigen succes; de servers waren meermaals niet of slecht bereikbaar.

Voor Nintendo betekent Pokémon Go de tweede stap op de mobiele markt, na de verschijning van zijn eerste smartphonegame Miitomo. Het bedrijf brengt volgend jaar ook weer een nieuwe console uit, die de weinig succesvolle Wii U moet opvolgen.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>