Review: Libratone Zipp en Zipp Mini

Het aanbod streaming audiospeakers die via wifi verbonden worden met het thuisnetwerk neemt nog altijd toe. Het is dan ook belangrijk dat een fabrikant een product maakt dat onderscheidend is. Libratone heeft dit met de Zipp en de kleinere Zipp Mini zeker gedaan.

Het ‘zipp’ in de naam suggereert het al: er is een rits aangebracht. Hiermee is het mogelijk om het hoesje van de speaker aan te passen. Er zijn verschillende opvallende kleuren verkrijgbaar, maar het is ook mogelijk om voor ‘alledaags’ grijs te gaan. Verder is het opvallend dat de speakers een cilindrische vormgeving hebben, iets wat we eerder al tegenkwamen bij de nieuwste generatie Samsung-speakers. Dit heeft als voordeel dat de speaker in alle richtingen geluid afstraalt. De aanwezigheid van een accu maakt deze apparaten verder ook geschikt voor gebruik buitenshuis of op plaatsen in huis waar geen stopcontact voorhanden is. Qua extra aansluitingen hebben beide modellen zowel een 3,5mm-ingang als een usb-aansluiting.

Praktijk

De installatie van de speakers ging bij ons niet helemaal vanzelf. We moesten meerdere stappen twee keer doorlopen voordat die ook daadwerkelijk doorgevoerd werden. De app ziet er hip en modern uit en werkt in het algemeen ook goed. In het begin is het even zoeken als het gaat om de navigatie. De aanraakbediening boven op de speakers werkt uitstekend. Het koppelen van de twee speakers in een enkele zogenaamde ‘Soundspace’, waarmee op beide speakers hetzelfde afgespeeld kan worden, levert wisselende resultaten op. Het in eerste instantie koppelen gaat prima, maar na enige tijd valt het geluid van één van de twee speakers regelmatig weg. Het algemene geluidsbeeld van de Libratones is goed, maar zal met name de liefhebbers van een beschaafde weergave aanspreken. Het laag is wat ondervertegenwoordigd.

Conclusie

Veelzijdig in te zetten streaming audiospeakers met een goede weergave, maar ook enkele onvolkomenheden, met name op het gebied van de software en mogelijkheden.

Pluspunten:
360 graden-geluid, accu, aanpasbaar.

Minpunten:
Installatie niet vlekkeloos, koppelen van speakers.

Adviesprijs: € 249,– (Zipp Mini) / € 299,– (Zipp)

Voor meer informatie: www.libratone.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>