Apple ontkent ‘onterecht dwarsbomen’ van iOS-update Spotify

In een brief aan Spotify schrijft juridisch hoofd Bruce Sewell van Apple dat hij het “verontrustend” vindt dat Spotify “vraagt om een uitzondering op een regel die voor alle ontwikkelaars geldt” en zijn toevlucht neemt “tot het verspreiden van halve waarheden over onze dienst.”

De brief aan de juridische baas bij Spotify, Horacio Gutierrez, is vrijdag in handen gekomen van de site Buzzfeed. Spotify heeft er nog niet op geantwoord.

Spotify beschuldigde Apple eerder van machtsmisbruik, omdat de update werd geweigerd. Apple zou het zowel de streamingdienst als haar klanten bewust lastig maken.

De update werd geweigerd omdat Spotify zich niet zou houden aan de regels van de standaardbetaaldienst die Apple in zijn App Store hanteert. Spotify noemt dat anticompetitief, maar Apple is het daar niet mee eens.


Richtlijnen

“Onze richtlijnen zijn van toepassing op alle ontwikkelaars. Ongeacht of ze concurreren met Apple of niet. We hebben de regels of onze houding niet aangepast sinds we onze eigen streamingdienst introduceerden”, aldus Sewell.

“Ironisch genoeg is het juist Spotify die dingen anders wil door een voorkeursbehandeling aan te vragen bij Apple.” Sewell raadt Spotify aan de app aan te passen, zodat het in lijn is met de regels.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>