Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Tekstverwerking Software >> Content
Zetwerk Basics
Boeken , pamfletten , affiches , kranten en tijdschriften alle gehoorzamen bepaalde zetwerk regels om de lezer te voorzien van een leesbare leeservaring . Een goed product maakt goed gebruik van lettertypes , lettergroottes , tekenafstand , regelafstand , paragraaf uitlijning en streepjes . Daarnaast is een goed geïnformeerde letterzetter neemt de tijd om grondig voorafgaand aan de afronding en afdrukken nagelezen het werk . Fontstijl

Een breed scala aan lettertypen bestaan, maar de meeste fonts vallen in verschillende categorieën . Schreeflettertypen passen het lichaam van de tekst en zijn voeten en armen die uit hangen de uiteinden van letters , zoals Times New Roman . Schreefloze lettertypen , letterlijk vertaald in " zonder schreven , " hebben geen voeten , zoals Arial of Verdana , en meestal het beste werken voor kleine hoeveelheden kopiëren en krantenkoppen . Lettertypen en manuscriptdoopvonten lijken hand getrokken of met de hand geschreven brieven , die geschikt is voor meer formele uitnodigingen en correspondentie zijn .
Tekengrootte

Fonts
komen in een verschillende maten genoemd " punten . " Traditionele typografie gebruikte 72,27 punten per inch afgedrukt , maar computer typografie gebruikt slechts 72 punten per inch afgedrukt . Elke twee lettertypen kan verschillende fysieke maten op hetzelfde punt grootte hebben , maar de meeste body copy vereist een puntgrootte tussen 9 en 12 punten .
Tekenafstand

Elke letter en personage heeft een andere vorm . Daardoor aantal karakters elkaar passen beter dan anderen . Zetters gebruiken spatiëring - het proces van het handmatig aanpassen van de ruimte tussen twee tekens - op de manier waarop de letters binnen een woord te passen en het verbeteren van de leesbaarheid van een gegeven woord , vooral in krantenkoppen perfectioneren
Line . spatiëring

Leading verwijst naar regelafstand . Juiste regelafstand is afhankelijk van lettertype , lettergrootte en de lengte van de leiding . Sommige lettertypen hebben meer regelafstand dan anderen om stokken en staarten houden van aanraken . Groter lettertype vereist meestal meer toonaangevende , vooral voor body copy . Langere lijn lengtes vereisen doorgaans meer toonaangevende ook.
Paragraaf Alignment

Paragraaf uitlijning
verwijst naar het gedeelte van de pagina de tekst egaliseert met . " Flush links" alignment naar tekst zelfs met de linkermarge , " rechts uitgelijnd " naar tekst zelfs met de rechtermarge " gecentreerd " naar tekst gelijkmatig gecentreerd en "gerechtvaardigde " naar tekst gespoeld aan de linker en rechter marge . Body tekst verschijnt meestal links uitgelijnd of gerechtvaardigd , en krantenkoppen verschijnen meestal flush links of gecentreerd .
Streepjes

Afbreekstreepjes
, het kleinste type dash , aparte telefoonnummers en woorden . Nl - streepjes , die ruwweg de breedte van de letter " N ", aparte nummers in serie of data . Em - streepjes , ongeveer de lengte van de letter " M ", verrekening van een deel van een bepaalde straf voor speciale nadruk .
Correctie

controleren documenten en projecten
getypt in een tekstverwerkingsprogramma computerprogramma met spellingcontrole aan de meest elementaire spelling en grammatica fouten te vangen . Zelfs met deze spellingcontrole programma's , maar sommige fouten glippen vaak voorbij , dus handmatig uw werk nagelezen , zelfs na het gebruik van spellingcontrole voor extra degelijkheid .

Previous: Next:
  Tekstverwerking Software
·Hoe kan ik een document behulp…
·Hoe je het Wordpad Ruler gebru…
·Hoe zet ik een Word- document …
·De PDF Plug werkt niet in Word…
·Hoe te Reacties verdienen met …
·Zoho Vs . OpenOffice 
·Hoe de pagina-uitlijning aanpa…
·Hoe stel ik een afbeelding naa…
·Hoe te Trema in Word 2007 Get 
  Related Articles
Skype Basics 
De basis van SQL Server 2008 
Hoe u Microsoft Office Basics Leer in 6 …
Basis van Application Packaging 
Hoe de grondbeginselen van WSS RPC Leer 
De basis van PowerPoint 
Wat zijn de grondbeginselen van Exit in …
Microsoft Powerpoint Basics 
De basis van Photoshop Elements 6 
  Software Articles
·How to Get Rid van de Ping Drop -Down 
·Hoe je kleuren Pop maken in Photoshop 
·Hoe te Handout 's maken in Powerpoint 
·Hoe je video's bewerken op een laptop co…
·Hoe te HijackThis V1.99.1 Verwijder 
·Hoe te Kaspersky Anti - Virus Software i…
·Downloads Vanuit iTunes Ben Slow op Wind…
·Hoe maak je een kruiswoordpuzzel maken o…
·Hoe maak je een goede dvd-film 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com