Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> spreadsheets >> Content
Hoe maak je een Chi Square Gebruik
Twee belangrijke vragen in vele soorten onderzoek zijn of twee variabelen gecorreleerd zijn , en zo ja , de sterkte ( of betekenis ) van die relatie . Is er een significante correlatie , bijvoorbeeld tussen geslacht of etniciteit en politieke overtuiging ? De chi-kwadraat test is een veel gebruikte methode voor het meten als een significante relatie bestaat tussen twee nominale of categorische variabelen , zoals geslacht en politieke voorkeur . Wat je
computer of rekenmachine
Set databank Statistiek boek of handleiding
Need Toon Meer Aanwijzingen
1

Begin met een hypothese voordat u begint uw data-analyse . Een Gedacht in veel onderzoek is dat er geen correlatie tussen de twee variabelen van belang . De chi ( rijmt op " mijn " ) kwadraat test meet het niveau van afwijking van een bepaalde hypothese . Hoe groter de chi - kwadraat , de minder de hypothese met de gegevens . Stel bijvoorbeeld dat we kijken naar een set van gegevens die 125 geregistreerde kiezers ( 65 vrouwen en 60 mannen ) hun politieke partij affiliatie ( Democratische of Republikeinse ) gevraagd . Stel dat we weten uit eerder onderzoek dat 55 procent van de kiezers die zichzelf als Democraten . Onze werkhypothese is dat deze 55 procent gelijkmatig wordt verdeeld tussen mannen en vrouwen . Kopen van 2

Bereken de verwachte waarden op basis van uw hypothese model van politieke voorkeur per geslacht . Gebaseerd op 125 kiezers , verwachten we dat 55 procent ( 69 stemmers ) zich zullen identificeren als Democraten . Naar geslacht , verwachten we dat 36 vrouwen en 33 mannen zullen een voorkeur voor de Democratische Partij te uiten , waardoor 29 vrouwen en 27 mannen ten gunste van de Republikeinse Partij . Organiseren van uw gegevens in een 2 - bij-2 -matrix ( twee rijen en twee kolommen ) . Laat partijtoetreding zijn de kolom variabelen en geslacht zijn de rij -variabelen .
3

Vergelijk de actuele waarden van uw gegevens met de verwachte waarden die u in stap 2 geschat . Voor dit voorbeeld , laten we zeggen dat er onder de 65 vrouwen , 44 procent identificeerden zich als Democraten en 21 als Republikeinen, terwijl 36 mannen beweerden een Democratisch affiliatie en 24 voorkeur de Republikeinse Partij .
4

Bereken de chi - kwadraat , die de som van de gekwadrateerde verschillen tussen de waargenomen en verwachte waarden ( ook bekend als de residuen ) , gedeeld door de verwachte waarden . Dit heeft u nodig voor de vier mogelijke combinaties van geslacht en politieke voorkeur gespecificeerd in uw model . Als u gebruik maakt van een computer , kan vele statistische en spreadsheetprogramma's de chi-kwadraat statistiek voor u berekenen . In ons voorbeeld , de som van de gekwadrateerde verschillen gedeeld door de verwachte waarden is 4,59 .
5

Bepaal of de chi-kwadraat statistiek u berekend in stap 4 is statistisch significant . Om dit te doen , moet je twee dingen weten : de vrijheidsgraden en het significantieniveau . Vrijheidsgraden is het aantal rijen in de tabel min een , maal het aantal kolommen min een . Significantie niveau verwijst naar de waarschijnlijkheid dat de waargenomen correlatie zou hebben plaatsgevonden door toeval alleen. Veel onderzoekers de voorkeur aan een .05 significantieniveau , wat betekent dat er slechts een 5 procent kans dat de waargenomen relatie is puur toeval . In ons voorbeeld hebben we slechts 1 vrijheidsgraad . Het gebruik van uw statistieken boek ( meestal in de bijlage) , zoek de chi - kwadraat waarde die overeenkomt met de significantie niveau en de vrijheidsgraden . Voor ons voorbeeld , de chi-kwadraat waarde voor 1 vrijheidsgraad en 0,05 significantie niveau is 3,84 . Onze waarde van 4,59 is groter , wat betekent dat er een statistisch significante relatie tussen gender en politieke voorkeur , waarbij vrouwen significant meer kans om zich te identificeren als Democraten .

Previous: Next:
  spreadsheets
·Hoe maak je een Berekend veld …
·Hoe te XLR -bestanden importer…
·Hoe om te leren van Lotus 1-2-…
·Hoe maak je een Venn Diagram b…
·Hoe kan ik een XLS -bestand op…
·Hoe maak je een Report Card Cr…
·Hoe te Etiketten Van een XLS -…
·Hoe te Hyperlink naar een Cell…
·Tellen Vs . Sum in een draaita…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe maak Red Lips verschijnen aansteker …
·Hoe te Turn on SharePoint Server Publish…
·Mobile Banking Voordelen 
·Gebruikt voor Acrobat Reader 
·Verschil tussen PDF Writer en PDF Distil…
·Selectieve kleur Tutorial voor Adobe Pho…
·Hoe kan ik een Trojan Horse verwijderen …
·Hoe maak je een Web Portal Build 
·Hoe maak je een SMS Rapport maken 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com