Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> spreadsheets >> Content
Gids voor ANOVA in Minitab
Minitab is een statistische analyse pakket voor Windows die is in productie sinds 1972 . Het maakt gebruik van een spreadsheet - achtige interface en kan een breed scala van univariate en multivariate analyses , waaronder de een - weg variantie-analyse ( ANOVA ) uitgevoerd . ANOVA is een statistische procedure gebruikt om het middel van drie of meer groepen van gegevens te vergelijken , en in Minitab , kan deze analyse worden uitgevoerd via de grafische gebruikersinterface . Doel

Een ANOVA wordt bepaald of het bestaan ​​uit drie groepen van numerieke gegevens statistisch verschillend van elkaar . Dit wordt gedaan door middel van nul-hypothese significantie testen , het vergelijken van de hypothese dat de middelen zijn anders dan de nul-hypothese , dat ze niet zijn. Het resultaat is een " p " waarde , de waarschijnlijkheid dat deze resultaten verkregen zijn , uitgaande van de nulhypothese juist is . Als deze waarde is dan een bepaald bedrag , meestal 0,05 , wordt het verschil als statistisch significant .
Beperkingen

Hoewel over het algemeen vrij robuust , ANOVA is geen perfecte test -en kan onnauwkeurige resultaten opleveren in bepaalde gevallen . ANOVA veronderstelt ook dat de groepen in de analyse normaal verdeeld zijn , onafhankelijk van elkaar , en dat de standaarddeviatie van de groepen gelijk . Bovendien, zoals een stand - alone -test , ANOVA kan bepalen welke van de groepen verschillend van elkaar zijn , en verdere tests , zoals de Tukey eerlijk Significant Difference test zijn nodig om dit te leren .

Procedure

Selecteer het venster " werkblad " , en klik op ' Stat " , " ANOVA " en " General Linear Model . " Klik in het vak " Responses " dubbelklik je afhankelijke variabele uit de lijst aan de linkerkant . Klik in het vak " Model " , dubbelklik dan op elke factor van uw onafhankelijke variabele beurt - met andere woorden , moet elk van de niveaus van uw groepering variabele gaan in dit vak. Klik op " OK " in de rechterbenedenhoek van het venster om de ANOVA uit te voeren. De resultaten kan enkele seconden duren om te verschijnen .
Output

Schakel
om het venster ' Sessie ' . Scroll naar beneden tot u de tabel met de titel " Analyse van de variantie voor [ uw afhankelijke variabele ] . " Zoek uw onafhankelijke variabele in de eerste kolom te bereiken . Kijk langs die rij tot u de "F " en " P " kolommen. " F " geeft u de F- verhouding , en P wordt gebruikt om te bepalen of de resultaten statistisch significant zijn - in de meeste gebieden , zou je op zoek naar een "P "-waarde lager dan 0,05
< . br >

Previous: Next:
  spreadsheets
·Hoe u de grootte van een XLS b…
·How to Get een Wisselende kleu…
·Hoe kan ik een XLS -bestand op…
·Hoe te openen Pivot Table Van …
·Hoe kan ik een xlsx- bestand m…
·Hoe kan ik Schakel Citation in…
·Hoe maak je een waarde uit een…
·Hoe kan ik een spreadsheet Tra…
·Hoe maak je een Pivot Grafiek …
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe maak je een Video Flip Upside Down 
·Hoe je Chrome Wheels maken in Illustrato…
·Hoe om gegevens van Quickbooks voor Mac …
·Hoe om bestanden te zippen of Unzip in i…
·De Compileerfout in de verborgen module …
·Hoe te Macro's inschakelen in Excel 2003…
·Hoe maak je een Alias ​​Naam voor een Or…
·Hoe te Uitnodigingen maken met Software 
·Excel cartografische functies 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com