Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Andere Computer Software >> Content
De verschillen in de TTF , OTF & DFONT
Of u nu werkt op een Mac of een Windows-pc , je font software elke dag te gebruiken . Van grafisch ontwerpers die collecties van honderden en zelfs duizenden lettertypes toe aan typografische nonspecialists die stok met de keuzes die komen met hun besturingssysteem en applicaties , computer gebruikers vertrouwen op type om documenten te maken , tonen hun gebruikersinterface en lees online content . Inzicht in de verschillen tussen gewone lettertype bestandsformaten kan u helpen bij het ​​gebruik en zelfs genieten van de hedendaagse breed scala van typografische keuzes . TTF

De bestandsextensie TTF verschijnt op Windows TrueType lettertypes . Met de komst van Mac OS X , die voorheen platform - specifieke fonts vinden nu een huis aan beide dominante consument besturingssystemen . Apple uitvinder van de TrueType -formaat , knutselen aan het begin van bitmap-lettertypen te vervangen door een meer flexibel alternatief voor de suite van lettertypen die wordt meegeleverd met het besturingssysteem . TrueType maakt gebruik van een enkel bestand om alle wiskunde en computer instructies die noodzakelijk zijn om het type te maken in pixels en in druk bevatten . In vergelijking met een aantal blijvende typografische normen, met name de PostScript Type 1 -formaat ontwikkeld door Adobe Systems , TrueType gebruikt minder en eenvoudiger bochten om zijn personages te construeren .
OTF

uitbreiding OTF geeft een OpenType- lettertype , die zich baseert op de nieuwste lettertype technologie op de markt . Zoals TrueType , OpenType werkt over perronsporen . In tegenstelling tot de meeste formaten vroeg lettertype , OpenType maakt het lettertype ontwerper om een ​​enkel lettertype bestand dat meerdere stijlen uitgangen en ondersteunt meertalige karakter sets te produceren . OpenType- lettertypen kan ook zijn stilistische alternatieven die het mogelijk applicaties te vervangen door andere vormen van een karakter , afhankelijk van de context waarin het verschijnt . Deze technologie stelt ontwerpers vrij om lettertypes die er uitzien als echte handschrift met alternatieve tekens produceren verschillende lettervormen ambacht. Binnen een individueel OpenType-lettertype , kan de onderliggende technologie is gebaseerd op TrueType of PostScript Type 1 -algoritmen .
DFONT

De DFONT bestandsextensie geeft een Datafork TrueType Univers . Dit bestandsformaat is ontstaan ​​om systeemfonts leveren onder Mac OS X. Vanaf de introductie van Mac OS X 10.6 Snow Leopard , Apple verving zijn DFONT bestanden met TTC , of TrueType Collection , lettertypes die enigszins functioneren als OpenType-lettertypen , doordat zij een font -bestand om meerdere stijlen te leveren . DFONTs werken alleen onder Mac OS X , en vormen derhalve een eigen formaat , omdat er geen cross-platform ontwikkeling hen steunt onder alternatieve besturingssystemen .
Other Formats

Vroege bitmapfonts
mits -ondersteuning voor uitvoer naar bepaalde maten , wat betekende dat als je gebruikt drie maten van een lettertype in een document , moest je lettertype software om elke maat te produceren . Deze beperking bleek al snel omslachtig voor grafisch ontwerpers . PostScript Type 1-lettertypen verbrak de banden van de maat - specifieke zetwerk , verleent bijna oneindig schaalbaar output die een compatibele printer vereist . Adobe Systems , de maker van de indeling , staat de Adobe Type Manager -software om deze productiebeperking te verwijderen . Type 1 ontpopt als een Mac -only format dat het platform muur gekruist , hoewel individuele Type 1-lettertypen bleef platformspecifieke . Naast PostScript fonts , Mac-gebruikers genoten kort ondersteuning voor QuickDraw GX , een formaat dat OpenType de brede karakterset aangeboden . Als het niet aan applicatie-niveau steun te winnen , het formaat wegkwijnde .

Previous: Next:
  Andere Computer Software
·Vergelijking van Primavera P3 …
·Is het veilig om Zero grootte …
·Heeft Adobe Gebruik Protexis L…
·Het verschil in WAP & WAP2 
·Om te lezen hoe de PIC Frequen…
·Hoe de POP -instellingen wijzi…
·De FRAPS Sound Is Out of Sync 
·Hoe de dictafoon 's EXText Zoo…
·Hoe maak je Windows 8 Stop Doi…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe maak je een achtergrondafbeelding to…
Hoe maak je een complex tabel in Word 20…
  Software Articles
·BitDefender Antivirus Informatie 
·Hoe kan ik iTunes voor Windows Vista Bas…
·Hoe kan ik Windows Media Player Update o…
·Hoe kan ik een project in NetBeans Verva…
·Hoe te controleren of een interval Is Em…
·De Ruimte voor Areaal conversie in Excel…
·Virtual PC Games 
·Hoe kan ik een MP3 Van Tags Hernoem 
·Hoe maak je een YouTube-video opnemen op…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com