Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Microsoft Access >> Content
Hoe het opzetten van een lineair programma in Excel 2007
Een lineair programma is een efficiënte manier om de optimale balans van beperkte inputs die onderworpen zijn aan bepaalde beperkingen , om de output van een doelfunctie te maximaliseren of minimaliseren bepalen . Excel 2007 is voorzien van een robuuste en gebruiksvriendelijke solver -functie om te helpen bij het ​​berekenen van deze complexe programma's . U moet het opzetten van uw lineaire programma op uw eigen , maar Excel behandelt alle van de uitgebreide berekeningen nodig zijn om de optimale oplossing , de waarde van de doelfunctie en de rechterzijde waarden van elke beperking vinden . Instructies
Linear Program Setup
1

Geef een titel voor uw lineaire programma in cel A1 . Voer etiketten voor uw variabelen in de cellen C3 en D3 .

Type 2 uw variabele coëfficiënten in cellen C5 en D5 . Lijst elke coëfficiënt in de kolom die overeenkomt met zijn respectievelijke variabele .
3

Maak een rand rond cellen C6 , D6 en B7 . Cellen C6 en D6 wordt gebruikt om de optimale oplossing voor de variabelen weergegeven en cel B7 wordt gebruikt om de waarde van de doelfunctie bepaald de optimale variabele waarden.

Lijst 4 de beperkingen begint met cel C9 en voortdurende beneden een rij voor elke beperking . Gebruik een andere cel voor elk element van de beperkingen , zoals de ongelijkheid symbolen , maar zonder de operator symbolen , zoals plus of minteken .

Als bijvoorbeeld een van de beperkingen is 3x1 + 6x2 < 450 , zou je " 3 " in te voeren in cel C9 , " 6 " in cel D9 , " < " in cel E9 , en " 450 " in cel F9 . Je zou dan beginnen in cel C10 voor uw volgende beperking.

Typ de rubriek " LHS ' onder uw beperkingen in kolom C 5 , en typ de titel" RHS " ernaast in kolom D. Noem de rechtse kant waarden van uw beperkingen verticaal onder de RHS rubriek , en grenzen voor elke corresponderende cel te creëren onder de LHS rubriek . De LHS cellen worden gebruikt om de werkelijke linker - side waarden voor de belasting van het optimale oplossing geven
6

Voer de formule " = SOMPRODUCT . ( C5 : D5 , C6 : D6 ) " in cel B7 , de optimale oplossing uitgang cel . Deze formule is de waarde van de doelfunctie bepaald de optimale waarden van de variabelen berekenen
7

invoeren formule . "= SOMPRODUCT ( C9 : D9 , C $ 6 $ : $ D $ 6 ) " in de eerste cel onder je LHS rubriek , en kopieer de formule in elke extra linker - side waarde uitgang cel onder de LHS rubriek . Deze formule zal de werkelijke waarde van uw beperkingen , gezien de optimale waarden van de variabelen te berekenen
Lineaire Programma Oplossing
8

Klik op "Data - > Solver " . Aan brengen het " solver parameters " dialoogvenster . Stel de doelcel tot " $ B $ 7, " de objectieve functie waarde uitgang cel . Stel de solver om de functie , op basis van het doel van uw lineaire programma te maximaliseren of minimaliseren .
9

Voer de beperkingen in het dialoogvenster Parameters Oplosser . Begin door te klikken op " Add " voor elke individuele beperking . Voor elke constraint , de celverwijzing voor de overeenkomstige cel onder je LHS rubriek van het referentiekader cel , kiest u de juiste ongelijkheid symbool uit het drop - down box in het midden , en de celverwijzing voor de overeenkomstige cel onder uw RHS rubriek .

Back 10 in het dialoogvenster Parameters Oplosser , klik op "Opties " om het dialoogvenster Opties Oplosser te openen . Klik op " Uitgaan van lineair model 'en' Uitgaan van niet -negatief ", klik op "OK . "
11

Klik op " Solve " in het dialoogvenster Parameters Oplosser , en Excel 2007 zal in de optimale oplossing , de waarde van de doelfunctie , en de werkelijke linker - side waarden van uw beperkingen te vullen .

Previous: Next:
  Microsoft Access
·Hoe je formulieren in Microsof…
·Hoe de Legend in Microsoft Exc…
·Hoe te Breuken opmaken om Perc…
·Hoe te gebruiken Excel uitzoek…
·Filter Beperkingen op Tekens i…
·Hoe gebruik Excel om een Corpo…
·Hoe maak je een grafiek maken …
·Hoe te Covariantie berekenen i…
·Hoe maak je een Excel 2003 -we…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe doet u mee een Skype Chat Room 
·Hoe de Pre - IND converteren naar IND 
·Hoe kan ik een dvd branden in Windows 7 
·Hoe maak je een Freeze Frame film in Fin…
·Hoe je films maken met Pinnacle 
·Hoe te Videogames Met XNA Game Studio Ma…
·Wat is de extensie Wmdb ? 
·Hoe een Sprite 's Kleurenpalet Veranderi…
·Microsoft Office InfoPath 2007 Training 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com