Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Database Software >> Content
De functies van een DBMS
Een database management systeem overbrugt de kloof tussen een database en zijn gebruikers , met inbegrip van de systeembeheerders . DBMS programma's gebruiken verschillende benaderingen van datamodellering en onderhoud , maar in het algemeen bieden ze dezelfde set van de belangrijkste functies . DBMS -toepassingen kunnen gebruikers en beheerders te maken, bijwerken en onderhouden van databases door middel van user interfaces . Computing-applicaties voor websites en organisaties werken vaak in combinatie met DBMS hulpprogramma's om de toegang tot informatie te vergemakkelijken . Modellering

Ontwikkelaars
gebruiken verschillende modelleertechnieken bij het bouwen van database-systemen . Bijvoorbeeld , relationele databasesystemen model de gegevens binnen een systeem als een groep entiteiten . Elke entiteit correspondeert met een databasetabel met een set attributen weergegeven als tabelkolommen . De entiteiten hebben ook relaties met elkaar . Bijvoorbeeld , in een commerciële toepassing , een tabel die de gegevens van orders kan worden gekoppeld aan een tabel die de gegevens van de klanten . Elke klant kan worden gekoppeld aan meerdere orders , terwijl een bestelling wordt meestal over een enkele klant . DBMS programma's bieden vaak instrumenten om deze modellen te vertalen naar database tabellen .
Query management

A computer applicatie kan de gegevens die zijn opgeslagen in een DBMS bevragen . Veel database- systemen maken gebruik van SQL voor deze query's te definiëren en te beheren . Om effectief gebruik van de data te maken , moet een programma in staat zijn om de gegevens op een gestructureerde manier te ondervragen . Bijvoorbeeld , zou een webtoepassing kunnen klanten inloggen op het systeem en de toegang details van hun eigen verleden bestellingen. Om dit te implementeren , moet het DBMS staat zijn om de orde tabel een query voor alle records met betrekking tot een bepaalde klant . Veel DBMS applicaties kunnen ontwikkelaars query's met behulp van een grafische user interface te bouwen , in plaats van om de SQL- code handmatig te implementeren .
User Management

In de meeste databank toepassingen , verschillende gebruikers hebben verschillende privileges , het bepalen van de mate van toegang tot de gegevens die zij ervaren . Met behulp van een DBMS , kunnen ontwikkelaars groepen gebruikers te definiëren met specifieke niveaus van toegang . Bijvoorbeeld , kan het beheer gebruikers binnen een organisatie in staat zijn om de gegevens in bepaalde tabellen te veranderen , terwijl de administratie gebruikers in staat zijn om de gegevens te bekijken , maar niet wijzigen . In grote en complexe systemen , kan er ook een rekening voor database administrators zijn, waardoor bepaalde mensen met technische functies te wijzigen en onderhouden van de structuur van de database zelf .
Administration

DBMS toepassingen bieden vaak voorzieningen in de gegevensbank zelf en de gegevens binnen te beheren . Veel DBMS programma's bieden mogelijkheden voor ontwikkelaars om automatische back - ups van de database-inhoud te regelen . Sommige systemen bieden ook geavanceerde functies veiligheid , wat bijzonder belangrijk is voor bepaalde toepassingen , bijvoorbeeld wanneer credit card processing is betrokken . Een DBMS beheert de toegang tot de database voor zowel beheerders als gebruikers , dus veel van de functies zijn ontworpen voor het creëren en onderhouden database.
Opties

ontwikkelaars en organisaties
kunnen kiezen uit een scala van DBMS mogelijkheden bij de uitvoering van een systeem . Sommige DBMS programma's zijn gratis , terwijl anderen zijn beschikbaar met commerciële licenties . MySQL vormt de basis voor vele webapplicaties en profiteert van extra gereedschap zoals phpMyAdmin voor databasebeheer . Oracle en Microsoft bieden een selectie van de commerciële database- systemen , meestal gebruikt binnen grote organisaties .

Previous: Next:
  Database Software
·Hoe de Beginning AutoNummering…
·Hoe te Queries schrijven in Fi…
·Hoe maak je een Date Picker & …
·Hoe te verwijderen Transact - …
·Hoe maak je een relationele da…
·Access 2003 formulieren niet o…
·Toegang tot een Query en kolom…
·Hoe te Electronic & Hard Copy …
·Hoe te gebruiken SQL Plus Met …
  Related Articles
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
Hoe je het lettertype gebruikt in Word 2…
Het wijzigen van de achtergrondkleur in …
Hoe de Letter Wizard in Word 2003 gebrui…
Hoe de spellingcontrole gebruiken in Wor…
Hoe de Mini werkbalk in Word 2007 Bewerk…
Hoe de taal van OpenOffice spellingcontr…
Hoe de Print Screen -functie in de Vista…
Hoe u de standaard lettertype-instelling…
  Software Articles
·Hoe maak je een grafiek in Excel Artikel…
·De voors voor Windows Vista 
·Kijkers voor de DAV File Type 
·Hoe te Ijs maken in Photoshop 
·Hoe een Outline 
·Hoe te Totalen opmaken door Percentage i…
·Media Player Classic Sound Problemen 
·Hoe te Komma's in Google Spreadsheets Ve…
·Hoe te Bomen trekken in Illustrator 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com