Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> audio Software >> Content
Verschil tussen normale Stereo en Joint Stereo
Een MP3 -encoder , of " codec ", is een algoritme dat digitale audio -opnamen worden omgezet in MP3-bestanden . De meeste codecs zijn configureerbaar , het aanbieden van een aantal parameters die de grootte en de geluidskwaliteit van de resulterende MP3 beïnvloeden . Een dergelijke parameter is de stereo. Sommige MP3- codecs coderen alleen in de normale stereo , maar sommige bieden een tweede formaat genaamd " joint stereo . " Normal Stereo

Een standaard stereo-opname heeft twee verschillende tracks , die bekend staat als de linker en rechter kanalen . Het geluid informatie gedragen op elke track is iets anders , waardoor de stereo-opnamen karakteristieke illusie van diepte produceert . In de meeste gevallen worden de twee stereo kanalen gescheiden gehouden wanneer gecodeerd naar een digitaal formaat , zoals MP3 , WAV of AIF . Dit wordt aangeduid met normale stereo . Normale stereo heeft als voordeel dat stereo tussen de kanalen op elk moment , maar heeft de neiging om de grootte van het resulterende bestand verhogen . Joint stereo werd uitgevonden in een poging om deze te beperken .
The Joint Stereo Formaat

Codering een MP3 in joint stereo formaat bespaart ruimte door het coderen alle geluidsinformatie die eveneens is gedeeld door beide stereokanalen in mono met behoud stereoscheiding voor alle andere geluiden op de baan . Zeer lage en zeer hoge frequenties zijn het meest waarschijnlijk worden gedeeld gelijkelijk tussen stereo kanalen , maar ook andere geluiden , zoals drums en zang , kan ook worden gedeeld . Met behulp van joint stereo , is het mogelijk om hoge bit - rate MP3's maken op een aanzienlijk kleiner formaat dan die in de normale stereo -formaat .
Mogelijke problemen met het Joint Stereo Formaat
< br

Encoding MP3's in joint stereo -indeling > kan problemen in bepaalde zeldzame gevallen te creëren . Bijvoorbeeld , wat muziek bevat geluiden die bewust fase verschoven , waardoor een van de stereokanalen is scheef ten opzichte van de andere om een ​​speciaal effect genaamd geleidelijke produceren zijn . Bij de afdelingen van een stereo track worden opgeteld om mono via de joint stereo -formaat , kunnen bepaalde delen van de gefaseerde frequenties elkaar Effect
Joint Stereo 's op Geluidskwaliteit
annuleren , wat resulteert in vervorming .

het algemeen , met behulp van de joint stereo -indeling bij het coderen van muziek zal geen significante invloed op de geluidskwaliteit , behalve in zeldzame gevallen zoals hierboven besproken . De MP3 -formaat is een ' lossy ' indeling is, de compressiemethode leidt steeds tot een zeker verlies van kwaliteit ten opzichte van de bron . Optellen van delen van de song mono via de joint stereo formaat ondermijnt echte stereo scheiding , maar dat is alleen van belang als u van plan om high - level editing taken uit te voeren op het bestand . Voor algemene doeleinden , is er geen reden om de joint stereo -formaat te gebruiken als het beschikbaar is . Het zal geluidskwaliteit gelijkwaardig aan de normale stereo , terwijl het verminderen van de grootte van het resulterende bestand .

Previous: Next:
  audio Software
·Hoe een Live Set in Ableton Ex…
·Hoe vind je een lied dat zegt …
·Hoe te Echoes In Sounds 
·Hoe maak je een iTunes- biblio…
·Windows Driver Extra 
·Hoe maak je een RealPlayer -up…
·Wat is een Digital Booklet op …
·Hoe maak je een FLAC -bestand …
·Hoe te zingen op een computer …
  Related Articles
Wat is het verschil tussen een tekstverw…
Hoe kan ik Column Formatteren tussen pag…
Verschil tussen Notepad en Wordpad 
Hoe u Microsoft Office Transfer tussen c…
Verschil tussen Word Document & HTML doc…
Verschil tussen MS Office 2003 en MS Off…
Hoe kan ik Steek een Dot Tussen Woorden …
Wat is het verschil tussen Woord & Winwo…
Hoe te verwijderen Witte Ruimte tussen p…
  Software Articles
·Het wijzigen van de Frame Rate in VLC 
·Hoe de Zulian Tiger Mount Get in World o…
·Hoe maak je een Wii game kopiëren op ee…
·Hoe kan ik dit oplossen Apple iTunes 8 c…
·Hoe een Piano Piece opnemen en Burn It o…
·Hoe maak je een Gradient Fill in Photosh…
·Hoe maak je een Pagemaker document conve…
·Hoe je RealPlayer Geschiedenis Bestand b…
·Hoe maak je een G - 1050 multimedia luid…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com