Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Software >> Adobe Illustrator >> Content
Hoe maak je een klok gezicht maken in Illustrator
Adobe Illustrator CS5 biedt de nauwkeurige tekening tools die u nodig hebt om een nauwkeurige replica van een klok gezicht te creëren . Deze technieken stellen u in staat om een ​​klok die u kunt gebruiken als illustraties , op school voor het onderwijs projecten of gewoon voor de lol te tekenen . Met enkele eenvoudige aanpassingen kunt wijzerplaat basis voor een grote verscheidenheid van illustraties worden . Deze tutorial toont je hoe je een klok tekening met precieze verhoudingen en details te creëren . Instructies
Trek Uw Klok Outline
1

Open het " Lagen " panel door te kiezen voor " Lagen " uit het menu "Venster " of op F7 te drukken op uw toetsenbord . Klik op de " Nieuwe laag " icoon aan de onderkant van het paneel . Dubbelklik op de naam van de laag en verander het naar " Klok gezicht . " Sleep deze nieuwe laag onder "Layer 1 " in het " Lagen " -paneel . Kopen van 2

Selecteer het gereedschap " Ellipse " door te klikken op het pictogram in het " Tools" -paneel of op de toets " L " op uw toetsenbord . Maak de cirkel die de buitenste begrenzing van de wijzerplaat definieert door een keer te klikken in het documentvenster en het invoeren van " 6 in " in de breedte en hoogte velden van de " Ellipse " dialoogvenster . Open de " Color " panel door te kiezen voor "Kleur" uit het menu "Venster " of op F6 te drukken op uw toetsenbord . Klik op de kleurstaal in de linkerbovenhoek van het scherm , klik dan op het vakje " Geen" met de rode streep erdoor in de linkerbenedenhoek van het paneel aan een fill kleur uit je cirkel te verwijderen .
< Br 3

Kopieer > de cirkel naar het klembord kopiëren door op de Control- C ( op een Windows-pc ) of Command - C ( op een Macintosh ) . Klik op de oogbol aan de linkerrand van de " Klok " laag op de " Lagen " paneel om de laag te verbergen .
Draw Markers voor uren en minuten
4

Klik op "Layer 1 " in het " Lagen " paneel om het de actieve laag te maken . Druk op Control - V ( Windows ) of Command - F ( Mac ) om een duplicaat van uw klok cirkel te leggen op "Layer 1 . "
5

Selecteer het gereedschap " Pen " door te klikken op het pictogram in het " tools" -paneel of op de toets "P" op uw toetsenbord . Klik een keer ergens in het document naar het begin van een lijn segment te maken . Houd de toets " Shift " en klik boven de eerste plek waar je geklikt , het invullen van een verticale lijn segment .

Schakel naar de functie " Selection " 6 door te klikken op het pictogram in het " Tools" paneel of op de toets "V" op uw toetsenbord . Klik op het lijnstuk je gewoon trok om het te selecteren . Stel de lengte van uw lijn segment tot 1/4 inch door te typen " 0.25 in " in de hoogte gebied van de " Transform " paneel . ( Selecteer " Transform " uit het menu "Venster " of druk op Shift - F8 op uw toetsenbord om de " Transform " paneel onthullen als het niet zichtbaar is . )
7

Ga naar het menu " View " en zorg ervoor dat " Smart Guides " een vinkje ernaast , met vermelding van de functie actief is . Sleep de onderkant van je lijn segment totdat deze in lijn met de onderkant ankerpunt van de cirkel op " Layer 1 , " dat is de 6 uur positie op de wijzerplaat . Een paar kruisende gidsen en een tooltip die zegt " Snijpunt " verschijnen wanneer uw lijn segment uitgelijnd met het ankerpunt van de cirkel .
8

Houd de toets " Shift " en klik op de cirkel om deze toe te voegen aan de actieve selectie . Controleer of de "Proxy " in je " Transform " -paneel is ingesteld om het middelpunt van uw keuze zijn het brandpunt van alle transformaties . Type " -90 " op het gebied van de " Transform " panel " Angle " , houd de "Alt " ( Windows ) of de " Option " ( Mac ) toets ingedrukt en druk op de toets " Return" op je toetsenbord , dan herhaalt u deze stap twee keer meer om drie duplicaten van uw lijn segment afgestemd op uw kring bij de 9 te creëren - , 12 - . en 3 - uur posities

Deselecteer 9 alle objecten door te klikken op een lege plek op het document venster of het kiezen van ' Deselecteer alles ' uit het menu "Select " . Klik op uw oorspronkelijke lijnstuk ( in de zes uur positie ) en druk op Ctrl - C ( op een Windows-pc ) of Command - C ( op een Macintosh ) te kopiëren naar het klembord . Druk op Control - V ( Windows ) of Command - F ( Mac ) om een duplicaat van het lijnstuk in het documentvenster , overlappen de oorspronkelijke lijnsegment te plaatsen.
10

Stel de " Proxy " in het " Transform " paneel aan de onderkant midden positie en type " 0.125 in " in het veld "Hoogte " aan de lijn op 1/8 centimeter lang te korten . Shift - klik op de cirkel om een exemplaar van het naar uw actieve selectie toe te voegen . Stel de " Proxy " in de " Transform " paneel terug naar de middenpositie . Type " 6" in de rotatiehoek gebied van de " Transform " paneel , druk op de toets " Return" op uw toetsenbord om de lijn segment te verplaatsen naar de 31 minuten positie .

Type 11 " 6" in de rotatiehoek gebied van de " Transform " paneel , houd de "Alt " ( Windows ) of de " Option " ( Mac ) toets ingedrukt en druk op de toets " Return" op uw toetsenbord om een duplicaat van het creëren lijnstuk op de 32 - minuten . Herhaal deze stap nog twee keer naar de 33 te maken - . En 34 minuten markers voor de wijzerplaat

Deselecteer 12 alle objecten door te klikken op een lege plek op het documentvenster of het kiezen van ' Deselecteer alles ' uit de "Select " -menu . Klik op de 31 minuten marker , vervolgens Shift-klik op de cirkel en het 32 - , 33 - en 34 - minuten markers om ze toe te voegen aan de actieve selectie . Type " -30 " in de rotatiehoek gebied van de " Transform " paneel , houd de "Alt " ( Windows ) of de toets " Option " ( Mac ) om een duplicaat set van merken te plaatsen bij de 36 - tot 39 minuten posities . Herhaal deze duplicatie stap 10 keer naar de rest van de minuut markers voor uw klok gezicht te creëren .

Deselecteer 13 alle objecten door te klikken op een lege plek op het documentvenster of het kiezen van ' Deselecteer alles ' uit de "Select " -menu . Selecteer het gereedschap " Type" door te klikken op het pictogram in het " Tools" -paneel of het indrukken van de "T" toets op uw toetsenbord . Klik in het document venster en typ " 12 " om het eerste uur markering te maken . Klik op de functie " Selectie" in de " Tools" (of druk " Escape " ) naar het nummer 12 u zojuist hebt getypt selecteren . Typ " 36 " in het veld " Size " van het " karakter" -scherm en druk op " Return " te vergroten van het type tot 36 punten . (Als het " karakter" paneel niet zichtbaar is , drukt u op Ctrl - C in Windows of Command - C op een Mac om het te brengen op het scherm . ) Op Twitter 14

Open het " Paragraaf " paneel door te kiezen " Paragraaf " uit het menu "Venster " of druk op control-Alt - T ( Windows ) of Command - Option - T ( Mac ) op uw toetsenbord . Klik op het ' Align center "icoon op de " Paragraaf " paneel of druk op Shift -Control - C ( Windows ) of Shift - Command - C ( Mac ) naar het centrum van het type .
15

Gebruik de " toolselectie "om uw uurs markering slepen totdat de blauwe stip in het midden van de basislijn klikt op de onderste ankerpunt van de lijn segment markeren van de 12 - uur positie van uw klok . Stel de "Proxy " van de " Transform " -paneel op de bodem middenstand , type " 36 " aan het einde van de "Y "-stand veld en druk op " Return " om het type correct te positioneren .
16

Houd de "Alt " ( Windows ) of de toets " Option " ( Mac ) en sleep een duplicaat van de " 12 " tot aan de blauwe stip in de basislijn van het type lijn ligt met het bovenste ankerpunt van de lijn segment markering de 30 minuten positie . Type " -36 " aan het einde van de "Y "-stand veld en druk op " Return . " Schakel over naar de functie " Type" door te klikken op het pictogram in het " Tools" -paneel of op de toets "T " . Dubbelklik op het type om het te selecteren en te veranderen om te lezen " 6 " in plaats van " 12 " .

Switch 17 terug naar de functie " Selectie" door te klikken op het pictogram in het "Extra " paneel of op" Escape " op uw toetsenbord . Alt - of Option - sleep een ander exemplaar van de " 12 " tot het in de buurt van de 45 - minuten op de klok . Schakel over naar de functie " Type" door te klikken op het pictogram in het " Tools" -paneel of op de toets "T " . Dubbelklik op het type om het te selecteren en te veranderen om te lezen " 9 " in plaats van " 12 " .

Schakel naar de functie " Selectie" 18 door te klikken op het pictogram in het " Tools" paneel of op " Escape" op uw toetsenbord . Stel de "Proxy " van de " Transform " paneel aan de linker - midden positie en selecteer de markering op de 45 minuten positie . Markeer de " X"- positie meting in de " Transform " paneel en kopieer deze naar het klembord . Klik op de " 9 " aan de lijn segment ongedaan en selecteer het type . Markeer de " X "-stand meten en plakken in de waarde die u hebt gekopieerd , voer dan " 18 " na de geplakte waarde in en druk op " Return " om het type te verplaatsen .
19

Deselecteer het type en selecteer de lijn segment opnieuw , vervolgens de " Proxy " van de " Transform " paneel om de middenpositie en kopieer de "Y " positiewaarde naar het klembord. Schakel de lijn segment en selecteer het type , licht dan de "Y "-positie waarde in de " Transform " paneel en plakken in de waarde die u hebt gekopieerd . Druk op " Terug " om het type te verplaatsen .
20

Maak nog een kopie van de " 12 " door Alt - of Option - slepen van de " 12 " tot het in de buurt van de 15 - minuten op de klok gezicht . Schakel over naar de functie " Type" door te klikken op het pictogram in het " Tools" -paneel of op de toets "T " . Dubbelklik op het type om het te selecteren en te veranderen om te lezen " 3 " in plaats van " 12 " .

Schakel naar de functie " Selectie" 21 door te klikken op het pictogram in het " Tools" paneel of op " Escape" op uw toetsenbord . Stel de "Proxy " van de " Transform " paneel aan het recht - center positie en selecteer de markering op de 45 minuten positie . Markeer de " X"- positie meting in de " Transform " paneel en kopieer deze naar het klembord . Klik op de " 3 " aan de lijn segment ongedaan en selecteer het type . Markeer de " X "-stand meten en plakken in de waarde die u hebt gekopieerd , dan voert u " -18 " na de geplakte waarde in en druk op " Return " om het type te verplaatsen .

Deselecteer 22 van het type en selecteer de lijn segment opnieuw , vervolgens de " Proxy " van de " Transform " paneel om de middenpositie en kopieer de "Y " positiewaarde naar het klembord. Schakel de lijn segment en selecteer het type , licht dan de "Y "-positie waarde in de " Transform " paneel en plakken in de waarde die u hebt gekopieerd . Druk op " Terug " om het type te verplaatsen .
23

Gebruik de functie " Selection " om een selectiekader te maken rond een van de ankerpunten van de cirkel op " Layer 1 . " Vanwege de rotatie stappen die je eerder nam , het document bevat in feite meerdere exemplaren van deze cirkel . Druk op " Delete" om zich te ontdoen van alle van hen . Klik op de oogbol voor de " Klok " laag van je bestand zichtbaar te maken de cirkel die u daadwerkelijk gaat gebruiken voor uw klok .
Draw Your Hands Klok
24

Klik op de cirkel op de " Klok " laag om deze te selecteren . Open de " attributen " panel door te kiezen voor "Eigenschappen " uit het menu "Venster " of druk op de Control- F11 ( PC ) of Command - F11 ( Mac ) op uw toetsenbord als het scherm niet zichtbaar is . Klik op de knop die eruitziet als een cirkel met een stip in het midden van het naar het middelpunt van je cirkel weer te geven . Nu sluit de " Klok " laag door te klikken op het slot pictogram in het " Lagen " -paneel .
25

Maak een nieuwe laag in het " Lagen " paneel en noem het " Hands . " Schakel over naar de functie " Pen " door te klikken op het pictogram in het " Tools" -paneel of op de toets "P" op uw toetsenbord . Klik een keer op je raam document naar uw lijnsegment begint , vervolgens Shift-klik boven het punt van oorsprong tot een verticale lijn segment te maken . In het veld "Hoogte " van de " Transform " paneel , type " 1.75 in " en druk op " Return " op de hoogte van de regel tot 1-3/4 centimeter veranderen . Dit is uw uur de hand .

Schakel naar de functie " Selectie" door te klikken op het pictogram in het " Tools" -paneel of het indrukken van "V" op je toetsenbord 26 . Sleep de lijn die je zojuist hebt gemaakt tot zijn onderste ankerpunt klikt op het middelpunt van de cirkel op je " Klok " laag, die het zal doen , hoewel de " Klok " laag is vergrendeld .
27

Open het " Stroke " paneel als het niet zichtbaar is door te kiezen voor " Stroke " uit het menu "Venster " of druk op de Control- F10 ( PC ) of Command - F10 ( Mac ) . Stel de lijndikte van de urenwijzer naar 2 .
28

Houd de Alt-toets ( PC ) of Option-toets ( Mac ) en sleep je urenwijzer door zijn bovenste ankerpunt om een kopie van te maken . Stop te slepen wanneer het ankerpunt klikt om het middelpunt van de cirkel op je " Wijzerplaat " laag. Stel de lijndikte van de minutenwijzer op " 1 " . In het veld "Hoogte " van de " Transform " paneel , type " 2.25 in " en druk op " Return " op de hoogte van de regel tot 2-1/4 centimeter veranderen . Dit is uw minutenwijzer .
29

Sla uw document . Geef het een beschrijvende naam zodat je het herkent in een bestand lijst . Als u van plan bent om andere versies van deze tekening te maken , onder andere een versienummer in de naam .

Previous: Next:
  Adobe Illustrator
·Hoe maak je een eenvoudig logo…
·Hoe te fotolijsten maken in Il…
·Hoe te Paint - ploetert Letter…
·Hoe je het tekengebied in Illu…
·Hoe te Angles meten in Illustr…
·Hoe te vervangen kleuren in Il…
·Hoe je tekst Paths maken in Il…
·Hoe te vullen in Textuur in Il…
·Hoe om te doen grafieken in Il…
  Related Articles
Hoe maak je een Tilde gebruiken in een W…
Hoe kan ik een Umlaut gebruiken in een W…
Hoe maak je een Holiday Nieuwsbrief op u…
Hoe maak je een viervoudige Wenskaart ma…
Hoe maak je een Tent - Fold Wenskaart Ma…
Hoe te Spelling en grammatica fouten te …
Hoe kan ik een document Zoom in Word 200…
Hoe je tekst rond een afbeelding in Word…
Hoe je de uitlijning van de tekst wijzig…
  Software Articles
·Hoe maak je een 3D-foto met Grens & Scha…
·Hoe je uitschakelen Norton SystemWorks 
·Hoe maak je een fout met bestandstoegang…
·Hoe maak je een selectie omzetten in een…
·Hoe Set & toestaan ​​Extern bureaublad i…
·Hoe te duplicaten gemakkelijk vinden in …
·Hoe de Magic Wand Tool gebruiken in Adob…
·Hoe maak Four - Sided Cards 
·Hoe te Concatenate Functie Excel Met 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com