Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wat Wireless Protocol is het meest veilig?
Door hun aard , draadloze IT-netwerken zijn minder veilig dan hun bekabelde equivalenten . Om dit tegen te gaan , hebben verschillende encryptie-methoden bedacht om het draadloze signaal te beschermen . Terwijl de huidige normen zijn vrij veilig , kunnen ze worden gebroken door een voldoende deskundige hacker , met behulp van verschillende methoden , van standaard brute - force aanvallen op social engineering --- de handeling van tricking iemand in het geven van de hacker de vereiste toegang tot informatie. Geschiedenis

In de vroegste dagen van draadloze netwerken , velen die ze gebruikten gewoon vertrouwd op " beveiliging door onduidelijkheid . " Wezen , telde ze op de draadloze adapters ' relatieve schaarste op de tijd hebben om hun netwerken te beveiligen. Uiteindelijk , met bredere toegang tot draadloze spullen , die methode niet langer toereikend was , dus trucs werden bedacht om onbevoegde toegang te voorkomen . Ze begrepen adres authenticatie , verborgen netwerk namen en server trucs ontwikkeld om een IP-adres te beschermen

De eerste coderingsmethode --- Wired Equivalent Privacy ( WEP ) --- gebruikte ofwel 40 - . Of 104 - bits sleutels en een 128 - bits hexadecimale sleutel te verifiëren. Het bleek al snel kwetsbaar voor brute - force aanvallen en was gemakkelijk te overwinnen .
WPA

Een van de meer moderne vormen van encryptie is bekend als Wi - Fi Protected Access ( WPA ) . WPA is over het algemeen veilig uit de meest - voorkomende en onbedorven aanvallen . Echter , het heeft wel een aantal zwakke punten . Een daarvan is een exploit van het encryptie-algoritme waarmee een aanvaller gegevens te injecteren in het netwerk , en het kan de veiligheid van het netwerk te doorbreken .

WPA
is zeker veiliger dan WEP , of helemaal niets , maar het is grotendeels vervangen door WPA - 2 .
WPA - 2

WPA - 2 heeft twee vormen . De eerste is de Pre-Shared Key ( PSK ) , die een 256 - bits sleutel genereert van een wachtwoord dat de gebruiker stelt . Het blijft kwetsbaar is voor wachtwoord aanvallen , maar dat kan worden beperkt door het gebruik van een voldoende complex wachtwoord.

Het andere type is WPA -Enterprise , die een 802.1x Radius server vereist . In deze werkwijze wordt een centrale server verifieert verbindingsaanvragen . Als de verificatie mislukt , de server voorkomt dat het apparaat sturen elke vorm van verkeer , met uitzondering van het verkeer nodig voor verificatie . Het is zonder twijfel de meest veilige vorm van draadloze beveiliging .
Wat moet je gebruiken?

Dat hangt af van de aard van de apparaten die u zou willen koppelen aan uw netwerk . Sommige oudere apparaten ondersteunen niet eens gewone WPA , veel minder WPA - 2 , dus je kan worden beperkt tot WEP . Een bekend voorbeeld hiervan is de Nintendo DS draagbare console - hoewel uit de DSi revisie op , doet het apparaat nu ondersteuning voor WPA - 2

andere overweging : Houd in gedachten hoeveel zekerheid je eigenlijk wilt . . Als u wilt dat buren en vrienden te kunnen verbinden met uw netwerk moeiteloos , kunt u laten openen .
The Bottom Line

Terwijl WPA -Enterprise is gemakkelijk de meest veilige methode , het is niet erg praktisch voor thuis netwerken , omdat het vereist een dedicated server . WPA - 2 , met behulp van PSK-verificatie , is veel praktischer voor de meeste toepassingen .

Indien gecombineerd met andere methoden van beveiliging , zoals media - access control ( MAC ) -adres controleren , en met een niet - broadcast network key , WPA - 2 PSK moet volkomen voldoende zijn om de gemiddelde thuisnetwerk vrij te houden van ongewenste bezoekers .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe het opzetten van een Compa…
·Hoe maak je een LAN met een mo…
·Ik ben in staat om verbinding …
·Hoe je Public Wireless Interne…
·Hoe zien of een computer werkt…
·Hoe te verbinden D - Link Wire…
·Wireless Bridge Vs . Repeater 
·Hoe maak je een Collinear make…
·Wat is een WNIC Card ? 
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe een Intellinet Wireless Router kopen…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
  Netwerken Articles
·Hoe een netwerk via Bluetooth delen 
·Hoe om te controleren een PC IP-adres 
·PC naar PC Data Transfer Guide 
·Hoe te delen Internet-verbindingen met e…
·Wat is een computer MAC-adres ? 
·IE8 is het verwijderen van cookies bij h…
·Hoe u uw computer verbinden met een draa…
·Hoe te gebruiken Windows Verkenner naar …
·ADSL Speed ​​Tips 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com