Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> draadloze netwerken >> Content
Wired Equivalent Privacy Protocol
De Wired Equivalent Privacy protocol is beter bekend te maken met Wi - Fi- gebruikers als WEP . Het is een van de beveiligingssystemen beschikbaar op computers met draadloze functionaliteit . De naam is afgeleid van de bedoeling van de ontwerpers bij het ​​Institute of Electrical and Electronics Engineers om draadloze netwerken te geven hetzelfde niveau van privacy dat bekabelde netwerken . Het protocol werd voor het eerst geproduceerd in 1999 , maar wordt niet langer aanbevolen voor Wi - Fi-netwerken . Encryptie

Het belangrijkste onderdeel van WEP- encryptie is . Het systeem is bedoeld om de radiogolven die afkomstig zijn van een draadloze netwerkadapter , of een draadloze router te beschermen . Dit moet alle gegevens reist via dat kanaal alsof het ingekapseld in een netwerkkabel waren omhullen . Deze doelstelling is een belangrijk onderscheid voor dit systeem . De meeste encryptie systemen van toepassing op een verbinding , om een ​​bedrijf of een individu . WEP is van toepassing op een Wi - Fi-router en omvat alle verbindingen die router maakt . Dit is een ongebruikelijke methode van netwerkbeveiliging . De standaard werd al snel bewezen een aantal gebreken hebben , en de Wi - Fi Alliance daalde zijn steun voor WEP in 2003 in het voordeel van een nieuwer systeem genaamd Wi - Fi Protected Access ( WPA ) .
netwerk lagen

Networking theorie
wordt georganiseerd in de lagen van een stapel . Onderste lagen voor fysieke eigenschappen van netwerken ; hogere lagen omgaan met gegevens en procedures die nodig zijn voor applicaties om te communiceren . Encryptie is meestal de taak van het hoger lagen - met name , de transportlaag of de sessie laag. WEP bestaat op de fysieke laag en de datalinklaag . Deze twee onderste lagen hebben geen betrekking op het gehele traject van een transmissie over het internet . Ze gelden slechts op een link in een route , wat betekent dat WEP niet buiten de grenzen van het eigen netwerk niet werkt .
Gevolgen

Een beveiligde Web transacties , zoals het invoeren van credit card gegevens in een webpagina , maakt gebruik van HTTPS ( Hypertext Transfer Protocol Secure ) . HTTPS is gebaseerd op het Transport Layer Security protocol , die ook codering gebruikt . TLS beslaat het gehele traject van gegevens tussen de computer van de klant en de server van de webpagina 's . Indien de computer van de klant wordt verbonden met een draadloos netwerk , worden alle berichten dubbel gecodeerd voor de reis over het draadloze thuisnetwerk . Elk type van transactie die verdiensten encryptie vereist codering voor het gehele traject , niet alleen voor een schakel in de reis . Dit maakt WEP overbodig .
Resource Protection

De meeste gebruikers van WEP- beveiliging waarschijnlijk niet weten dat zij voornemens is om de privacy te bieden . De eis om de encryptiesleutel handmatig invoeren in het aansluiten van computer maakt de sleutel een beperking van de toegang maatregel , het voorkomen van ongewenste toegang van nabijgelegen computers binnen het bereik van het Wi - Fi-router . De WEP-sleutel , maar wordt zelden veranderd op de meeste binnenlandse WiFi-routers . Dit betekent dat zodra de sleutel is overgegaan , is er geen garantie dat de sleutel niet zullen worden doorgegeven aan anderen . De eigenaar van de router heeft , hetzij om de WEP-sleutel regelmatig te veranderen , of andere veiligheidsmaatregelen te nemen om de toegang tot het prive-netwerk te beperken .

Previous: Next:
  draadloze netwerken
·Hoe maak ik een computer ontva…
·Hoe het opzetten van een draad…
·Hoe Mobile Access inschakelen 
·Problemen Met WiFi Na het afsl…
·De installatie van de Netgear …
·Hoe het opzetten van HP printe…
·Hoe maak je een Directional Wi…
·Hoe maak je een Wireless Inter…
·Hoe af te Turn Ad Hoc in Vista…
  Related Articles
Hoe maak je een draadloze router toevoeg…
Hoe maak je een bedrade router met draad…
Hoe voeg ik een draadloze router om een …
Hoe het opzetten van een draadloos netwe…
Hoe maak je verbinding een draadloze pc …
Hoe Hook Up Wired en Wireless Internet 
Hoe te converteren naar Wired Wireless 
Hoe maak je een bekabelde Computer Turn …
Wired Vs . Draadloze Computers 
  Netwerken Articles
·Hoe te configureren routingprotocollen 
·Hoe de NetBIOS -verbindingen inschakelen…
·Hoe maak je een uitzending protocol insc…
·Reverse Proxy uitgelegd 
·Nadelen van Ethernet- bekabeling 
·Soorten Ethernet LAN 
·Hoe maak je een Wi - Fi- Receptor bouwen…
·Hoe E-mail Advertenties zoeken 
·Hoe maak je een Dynex Ethernet Hub Reset…
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com