Welkom op de Nederland Computer Kennisnetwerk!  
 
Zoeken computer kennis
Home Hardware Netwerken Programmering Software Computerstoring Besturingssysteem
Computer Kennis >> Netwerken >> Andere Computer Networking >> Content
Wat is een Netwerk Patchkabel ?
De meest gangbare definitie van een netwerk patch kabel is een acht - aderige kabel die bestaat uit vier paren getwiste draden beëindigd met RJ45-connectoren aan beide uiteinden . Er is ook een fiber patch kabel die gebruik maakt van glasvezel materiaal met glasvezel connectoren aan beide uiteinden . Beide patch kabeltypes worden gebruikt om twee netwerkapparaten elkaar te verbinden , met het doel om data daartussen . Typisch , netwerk patch kabels vallen onder de Cat5 of Cat5e kabel normen , met de nieuwere Cat6 norm ( nog niet formeel gedefinieerd ) nu geproduceerd en verkocht voor de hogere snelheid Gigabit netwerken . Toepassingen

Netwerk patch kabels worden gezien als een Ethernet-kabel , en de term "Ethernet patchkabel " wordt vaak vervangen. Hoewel deze kabels routinematig worden gebruikt om Ethernet apparaten , die ook worden gebruikt in veel verschillende telecommunicatietoepassingen . Geldautomaten zijn een van de meest gebruikte high - speed technologie dat netwerk patch kabels in dienst .
Categorieën

De meest voorkomende soorten van de netwerk patch kabels in de huidige markt zijn Cat5 en Cat5e . Het belangrijkste verschil tussen de twee is de lengte van de kabel betrouwbaar kan worden vervaardigd , en de vermindering van far-end crosstalk.In de afgelopen jaren Als Cat6 ontstaan ​​, hoewel een bekrachtigd standaard nog niet op het aangekondigde tijd van van dit artikel schrijven . Cat6 wordt beoordeeld voor 550 meter , terwijl Cat6e wordt beoordeeld voor 1000 meter , maar dit is vendor - gespecificeerde , in tegenstelling tot een algemeen aanvaarde standaard .
Beschermd versus Onafgeschermd
< br >

In de meeste gevallen zal het netwerk patch kabels worden verstrekt als een UTP ( Unshielded Twisted Pair ) , tenzij anders aangegeven . Deze afscherming , indien opgenomen , helpt om te bezuinigen op externe EMI (Electro - Magnetic Interference ) , die van invloed kan datadoorvoer .
Gestrand versus Solid

Netwerk patch kabels kunnen worden besteld als ofwel gestrande ( elk van de acht interne bedrading wordt opgebouwd uit verschillende kleinere gauge draden ) of vast ( een draad die de kern van elk van de acht afzonderlijke draden waaruit de twisted pairs ) . de voordelen van gestrande kabels is dat ze flexibeler , wat essentieel is voor de bekabeling die buigen zal vereisen , zoals dat wat er gebeurt als bekabeling wordt getrokken door muren en plafonds . Terwijl gestrande kabel dient een doel , het heeft een beperkte afstand rating.Solid bekabeling voorziet in langere afstanden , maar is minder waarschijnlijk te veel zware behandeling verdraagt ​​tijdens de installatie .
Cross -over kabels

Cross -over kabels
zijn een variatie op de pinouts gebruikt bij het maken van een netwerk patchkabel . In deze bijzondere configuratie worden de pinnen 1 en 2 en 3 en 6 intern gekruist. Dit type kabel wordt voornamelijk gebruikt om twee computers met elkaar te verbinden , of zogenaamde cascading hubs ( of schakelaars ) , en het is grotendeels achterhaald door de nieuwere apparaten waarmee detectie welke verbinding nodig en pas gemaakt .

Previous: Next:
  Andere Computer Networking
·Sprint Overdrive Pros & Cons 
·Hoe om erachter te komen een P…
·Wat is het verschil tussen 10 …
·Hoe maak je een poort met behu…
·Hoe naar een andere computer t…
·Hoe je het uploaden Time van F…
·Hoe te installeren van een Ric…
·Verbinding maken met MSDE 
·Ik kan geen verbinding met de …
  Related Articles
Hoe te beveiligen met wachtwoord van een…
Hoe om te winkelen voor een draadloze ro…
Hoe het opzetten van een D - Link Wirele…
Hoe het opzetten van een Netgear Wireles…
Hoe het opzetten van een Linksys Wireles…
Hoe maak je een draadloze router firewal…
Hoe een printer toegang via een draadloz…
Hoe kan ik een verloren netwerksleutel v…
Hoe maak je een draadloze router op Wind…
  Netwerken Articles
·Hoe te Peer Guardian gebruiken Met uTorr…
·Hoe je VNC Setup op een Router 
·Windows Vista Kan geen verbinding maken …
·Hoe je Wireless Ruis verminderen 
·Voordelen & Nadelen van Power Control in…
·Hubs in een Token Ring -netwerk 
·Hoe stel ik een statisch IP-adres op een…
·Hoe te activeren een HP Presario Wireles…
·Over Dedicated Server Monitoring 
Copyright © Computer Kennis http://www.nldit.com